Nya beskedet om Kristoffer Olsson efter allas oro – läkarna avslöjar vad som egentligen har hänt

Landslagsspelaren Kristoffer Olsson har drabbats av flera små blodproppar på båda sidor av hjärnan.
Hans tillstånd bedöms vara stabilt och 28-åringen vårdas fortfarande på sjukhus i Danmark.

Blodpropparna har uppstått efter ett extremt ovanligt inflammatoriskt tillstånd i hjärnans kärl, uppger fotbollsstjärnans danska klubb Midtjylland.

Kristoffer Olssons tillstånd bedöms vara stabilt. Läkarna ser fortsatt små framsteg och 28-åringen visar på en ökande grad av medvetande.

Olssons tillstånd

Under den närmaste tiden kommer läkarna att avvänja Olsson från den respirator han har vårdats i. Svensken ligger kvar på intensivvårdsavdelning och det finns fortfarande en osäkerhet kring hur länge han kommer behöva vård och hur den slutgiltiga diagnosen lyder.

Artikeln fortsätter nedanför.

Läkare har försökt ställa en diagnos sedan Olsson fördes till sjukhus i Århus efter att han förlorat medvetandet i sitt hem den 20 februari.

Stora hyllningar

Fotbollseuropa har den senaste tiden visat sitt stöd för Olsson och hans nära och kära. När hans klubb Midtjylland i fredags mötte FC Köpenhamn i den danska ligan pausades spelet efter åtta spelade minuter – Olssons tröjnummer – för en hyllning på arenan i Herning.

Under en minut applåderade hemmaspelare, gästande lag samt supportrar från båda lägren den svenske landslagsmittfältaren.
– Det har varit väldigt svårt senaste veckan. Alla tycker om Kristoffer, han är en viktig person på planen och i omklädningsrummet. Han är älskad, sade den svenske lagkamraten Joel Andersson.

Köpenhamns svenske landslagsman Viktor Claesson känner Olsson väl, inte minst efter deras gemensamma tid i ryska Krasnodar för några år sedan.
– Det blev fint där i minut åtta när alla stod samman, sade Claesson.

Vi tänker på dig, Kristoffer Olsson! ❤️

LÄS MER: Daniel Nannskogs kontroversiella utspel om VAR i svensk fotboll som väcker starka reaktioner: ”Jag tycker att man ska…”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev