IFK Göteborgs vackra gest till cancersjuke Sven-Göran Eriksson som går rakt in i hjärtat och förtjänar alla hyllningar

Sven-Göran Eriksson kommer för alltid vara en ikon i IFK Göteborg.
Nu hyllas ”Svennis” av klubben på det allra mest hjärtevärmande sättet.
”Blåvitt” kommer nämligen att namnge en läktare efter tränarlegendaren.

Det var i början av januari som Sven-Göran Eriksson meddelade att han är allvarligt sjuk i cancer. I bästa fall har han som mest ett år kvar i livet.

Hyllar Svennis

Sedan dess har ”Svennis” hyllats av hela fotbollsvärlden och överösts av värmande ord och hälsningar. Nyligen kom beskedet att svenske tränarikonen även ska få sin dröm uppfylld att leda favoritlaget Liverpool i en uppvisningsmatch inom kort.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sven-Göran Eriksson, fotboll
240122 Sven-Göran Eriksson intervjuas under Idrottsgalan den 22 januari 2024 i Stockholm. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN / kod MT / JZ0490

Nu kommer nästa stora hyllning till Eriksson. IFK Göteborg meddelar i dag att deras gamle succétränare ska få den allra vackraste hyllningen.

Får egen läktare

Sven-Göran Eriksson fick sitt stora genombrott som tränare i ”Blåvitt” och vann SM-guld, cupguld och även Uefacupen under en storhetstid inom svensk fotboll. Därefter gick karriären vidare ut i Europa och till en hel drös med storklubbar.

Artikeln fortsätter efter bilden.

IFK Göteborg, fotboll
240225 IFK Göteborgs Gustav Svensson efter fotbollsmatchen i Svenska Cupen mellan IFK Göteborg och Skövde AIK den 25 februari 2024 i Göteborg. Foto: Nicklas Elmrin / BILDBYRÅN / COP 206 / NE0284

Nu ska IFK hyllas Svennis med en alldeles egen match och en egen läktare på Gamla Ullevi. Den 20 april kommer 76-åringen att hyllas stort under matchen mot IFK Norrköping och då invigs även ”Svennisläktaren”.
– Det känns fantastiskt. Jag blir rörd när jag hör allt detta och jag är tacksam. Jag hoppas att jag kommer att kunna vara med på plats, säger Sven-Göran till IFK Göteborgs officiella webbplats.

LÄS MER: Drömmen har blivit verklighet för Sven-Göran Eriksson – nu ska ”Svennis” få leda Liverpool i en match

IFK Göteborg är mycket stolta över att kunna föreviga sin tränarikon på hemmaarenan.
”Den nya Svennisläktaren har arenans skönaste stolar och med sin centrerade placering den bästa vyn över Gamla Ullevi och planen. Perfekt för den som – precis som Svennis – vill ha full koll på spelet nere på gräset”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Visst är det här en vacker gest till Svennis? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev