Nu har de 50 snyggaste EM-målen någonsin tagits ut – och hela fem Blågula fullträffar tar sig in på listan

Det finns mål – och så finns det mål.
Nu har de 50 snyggaste EM-målen tagits ut, och det bara kryllar av svenska drömträffar.
Totalt får hela fem Blågula mål plats på listan.

Det är verkligen någonting speciellt med mästerskapssomrar. Det är då ett helt land sluter upp med ett gemensamt mål – att heja fram sitt lag till framgång, och i Sverige har vi faktiskt varit bortskämda med stora framgångar.

Magiska listan

Det allra tydligaste exemplet är ju 1994, då vädret var på topp och det svenska landslaget tog ett sensationellt brons i USA. Men det är såklart även speciellt att bli bortskämda med att se så många bra fotbollsmatcher mellan stornationer en hel sommar, och det känns dessutom som att det är någonting magiskt med matcherna. Som att spelarna plötsligt blir bättre, och målen bara snyggare.

120619 Fotboll, EM 2012, Sverige A – Frankrike: Zlatan Ibrahimovic, Sverige, riktar en slängkyss mot de svenska fansen på läktarna efter 2-0-vinsten. Jubel. © Bildbyrån

Nu, när EM precis dragit igång, så har den stora fotbollssajten fourfourtwo publicerat en lista över de 50 snyggaste fullträffarna någonsin i EM-sammanhang, och det är såklart extremt underhållande läsning. Kanske lite särskilt med svenska ögon – då hela fem svenska fullträffar får plats på listan.

Zlatan fyra

På 45:e plats finns Zlatan Ibrahimovics mål mot Grekland under EM 2008, då han drog iväg en riktig kanon i det bortre krysset, och det är bara det första av totalt tre Zlatan-mål på listan. På 41:a-plats finns även Henrik Larssons nickmål mot Bulgarien i EM 2004, då han kastade sig fram på ett makalöst inlägg av Erik Edman och fick pannan på bollen.

040614 Fotboll, EM, Sverige – Bulgarien: Henrik Henke Larsson, jubel efter 2-0. © Bildbyrån

På en 23:e plats på listan finns Zlatan Ibrahimovics underbara klackmål mot Italien, ur omöjlig vinkel, som betydde 1-1 i matchen – men Zlatan är även fyra på listan. Då handlar det självklart om hans konstspark mot Frankrike under EM 2012.

”Han visade upp allt det som någon som tränat MMA ska kunna, och han blinkade inte ens av rädsla mot motståndaren då han slog till med en majestätisk volley som gick förbi Lloris i mål och perfekt ner i bortre hörnet”‚ skriver sajten.

Dessutom så är Tomas Brolin sjua på listan, med sitt mål mot England i EM 2012.

Se hela listen HÄR.

LÄS MER: Drottningens stora hemlighet avslöjad efter 69 år(!) – här är hennes absoluta favoritlag i Premier League

Få våra nyhetsbrev!