Norska stjärnan inför kvaldramat: "Oslo är fullt av svenskar som tror de äger stan"

Norska stjärnan inför kvaldramat: ”Oslo är fullt av svenskar som tror de äger stan”

.

Svenska fans verkar ha tagit över Oslo inför kvällens EM-kvalrysare.
En som inte gillar den synen är norska stjärnan Joshua King.
– Det hade varit grymt att sätta svenskarna på plats, säger han till TV2.

I kväll smäller det i Oslo: Norge mot Sverige i EM-kvalets andra omgång. Lasse Lagerbäck mot Janne Andersson. Lillebror mot Storebror. Det är en match som betyder mycket, inte minst för norska stjärnan Joshua King.
– Det hade varit väldigt bra om vi slår Sverige hemma och borta. De tror att de är så mycket bättre än oss, säger King till TV2.

”Fullt av svenskar”

Den 27-årige anfallaren från Bournemouth är född och uppvuxen strax utanför Oslo. Under måndagen och tisdagen har han sett mängder av svenska fans på stadens gator. Och han gillar det inte.
– Det är fullt av svenskar i Oslo, som tror de äger stan. Det hade varit grymt att sätta svenskarna på plats. Det blir tufft, men jag tror vi kan fixa andraplatsen i gruppen, säger han.

Obesegrad på Ullevål

Norges hemmaarena Ullevål tar 26 000 åskådare i kväll. 3000 av dem kommer att vara svenskar. Trots det stödet kommer det bli en tuff uppgift för Janne Anderssons landslag. Sedan Lars Lagerbäck tog över det norska landslaget är han obesegrad på hemmaplan. På nio matcher har Lagerbäck sju segrar och två oavgjorda.

Läs mer:

EM kval 2020: TV-tider, spelschema och resultat