När Zlatan träffade Mino Raiola för allra första gången – och bjöd på tidernas comeback: ”Lyssna jävligt noga!”

Zlatan Ibrahimovic och Mino Raiola är ett riktigt radarpar.
Men det gick inte lika smidigt första gången träffades.
– Han tyckte att jag var skit, har Zlatan sagt om mötet.

Zlatan Ibrahimovic har haft en makalös karriär. Svensken har dominerat fullständigt var han än har spelat – oavsett om det rört sig om Sverige, Nederländerna, Italien, Spanien, England eller USA, och anses av många vara en av tidernas bästa anfallare.

Första mötet

Och en grej har verkligen varit sig lik under i stort sett hela karriären har varit Ibrahimovics agent. Sedan 2003 har svensken representerats av monsteragenten Mino Raiola, och de båda har verkligen blivit en riktig radarduo, som alltid står upp för varandra.

Zlatan Ibrahimovic, Mino Raiola, Milan
171011 Spelaragenten Mino Raiola som företräder ett stort antal fotbollsspelare, poserar för ett porträtt i sitt hem, den 11 oktober 2017 i Monaco. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87548

Men det var inte alltid så självklart, har Zlatan avslöjat då han berättade om hur de båda träffades för allra första gången.

– Jag ringde en person och sa att jag behöver en agent. Han rekommenderade två personer: En som var på Beckhams företag, i London. Den andra var italienare, lite maffia. Han sa att det skulle passa mig bättre, med tanke på var jag kommer ifrån, har Zlatan berättat.

ANNONS: Hos Unibet får man nu 100 kr extra att spela för vid första insättningen! Klicka här för att öppna ett konto och ta del av 100 kronor extra vid din första insättning hos Unibet.

Sköna comebacken

Sagt och gjort, Zlatan och Mino Raiola träffades på ett hotell.

– Jag kommer med min rolex, min kavaj och min Porsche Turbo. Jag stajlade upp mnig liksom. Jag ser Mino komma in och han har shorts, hawaiishorts med blommor på, och en Nike-t-shirt – och jag tänker bara ”vem fan är det här?”. Vi hälsar och sätter oss ner och käkar och han beställer mat för typ sju personer. Jag tittar runt men det är bara jag och han där. Han käkar sin sushi hit och dit och han snackar engelska på ett sätt… man hör att snackar på ett annat sätt, inte ordentligt liksom, men man kopplar direkt vad han vill ha sagt, säger Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
200106 Zlatan Ibrahimovic of Milan ahead of the Serie A match between Milan and Sampdoria on January 6, 2020 in Milano. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92428

Men Raiola var inte direkt imponerad av Ibrahimovic, som då spelade i Ajax.

– Han tar fram papper som han skrivit ut, och det är statistik från andra italienska anfallare. Han började med Inzaghi: ”25 matcher, 23 mål”. Han fortsatte med Christian Vieri: ”27 matcher, 22 mål”. Och sen Zlatan: ”25 matcher, 5 mål”. Han tittade på mig och frågade hur han skulle kunna sälja mig med den statistiken, han menade att jag var skit. Jag svarade då: ”Ja, men om jag hade haft de andra statistik, då skulle jag inte prata med dig, då hade till och med min mamma kunnat sälja mig. Det är därför jag behöver dig. Han blev helt till sig och började skratta, säger Ibra.

”Lyssna jävligt noga”

Direkt efter mötet, mot Raiolas avrådan då han tyckte att beslutet behövde betänktedig, så ringde Zlatan upp agenten – och resten är historia.

– Jag ringde och sa: ”Lyssna jävligt noga. Jag behöver inte tänka på någonting, jag vet vad jag vill och vad som är rätt. Vi börjar jobba nu eller aldrig. Därför har det gått framåt, och vi har ingen agentrelation idag. Det är en kompisrelation och han är allt för mig, säger han.

LÄS MER: Zlatans tydliga uppmaning till befolkningen under coronapandemin: ”Följ reglerna, utmana inte viruset”

Få våra nyhetsbrev!