När Zlatan Ibrahimovics för en gångs skull tystnade helt – i den mest förvirrande intervjun någonsin: ”Va!?”

Zlatan Ibrahimovic brukar alltid ge svar på tal.
Men en gång tystnade han helt.
Då han inte fattade någonting om vem som egentligen vunnit pris.

Zlatan Ibrahimovic har i över 15 år dominerat i de allra största ligorna i fotbolls-Europa. Var anfallaren än befunnit sig – oavsett om det rört sig om Italien, Spanien, Frankrike eller England – så har han alltid vräkt in mål och gjort sig omåttligt populär bland supportrarna.

Alltid svar på tal

Men det är inte bara för sina insatser på planen som svensken blivit till den superstjärna han är. Ibrahimovic har alltid stuckit ut både innanför och utanför linjerna, och har alltid haft en sensationell vinnarskalle.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
201017 Zlatan Ibrahimovic of Milan ahead of the Serie A football match between Inter and Milan on October 17, 2020 in Milano. Photo: Daniele Buffa / BILDBYRÅN

Ibrahimovic har dessutom gjort sig känd som lite av en verbal mästare, som alltid har svar på tal oavsett om det handlar om hån från motståndare eller frågor från journalister. Svensken tycks alltid kunna kontra blixtsnabbt, och har under åren levererat mängder av oförglömliga citat.

Förvirrande intervjun

Men en gång så blev till och med Zlatan Ibrahimovic knäpptyst under en intervju – även om det just vid det här tillfället handlade om ett klassiskt fall av förvirring. Det var efter en match mellan Bournemouth och Manchester United som Zlatan och Wayne Rooney, som i veckan meddelade att han avslutar sin karriär, intervjuades i tv.

Foto: Twitter

I slutet så meddelar reportern att Eric Bailly vunnit priset som matchens lirare, och Ibrahimovic ombeds då att ta med priset till Bailly i omklädningsrummet. Men svensken förstår till en början… ingenting. Till slut så får svensken ur sig:

– Va…?! Jag trodde den var till Wayne?.

De båda brister ut i ett stort skratt, innan Rooney säger:

– Bäst att jag tar den.

– Det var en lagseger, inflikar Zlatan.

Se klippet här (2:36 in):

Få våra nyhetsbrev!