När sambabrassarna bjöd på drömlir och gjorde VM-historiens absolut snyggaste finalmål

Kan Kroatien eller Frankrike överträffa det här målet i dag?
Tveksamt.
48 år har gått sedan Carlos Albertos drömmål mot Italien, och det är fortfarande det snyggaste mål som någonsin har gjorts i en VM-final.

Nu är det äntligen dags för VM-final. Där ställs Kroatien mot Frankrike och en hel fotbollsvärld hoppas på en underhållande match, gärna kryddad med några fina mål. Men ett lika vackert mål som i VM-finalen 1970 lär vi inte få se.

Snyggaste VM-finalmålet

För brassen Carlos Albertos 4-1-mål mot Italien är utan tvekan tidernas snyggaste mål i en VM-final, och många håller det som det vackraste VM-målet någonsin.

Det är bara att kolla in det här klippet. Brassarnas mål har verkligen allt – finess, ett snyggt avslut och nästan samtliga spelare i laget är inblandade.

Pelés iskalla passning

Brasilien bröt bollen på egen planhalva och sedan rullade de runt bollen, nästan lite nonchalant. Men italienarna lyckades inte bryta och till slut hamnade bollen hos Pelé. Han är hur kylig som helst och petade bara fram bollen till en framrusande Carlos Alberto som med en distinkt yttersida dunkade in bollen vid den bortre stolpen.

Carlos Alberto dog för två år sedan, och han kommer alltid att vara förknippad med det här målet.
– Jag tycker att det är det bästa målet som någonsin har gjorts i ett VM. Jag är lyckligt lottad att jag fick göra det, sa Alberto till BBC 2006.

Se det otroliga målet här:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=M5HbmeNKino

Dela artikeln om du också älskar det här klassiska VM-målet!

LÄS MER: När Socrates avlossade långskottet som gav alla fotbollsälskare gåshud

Här är bortglömda videon när Pelé skickar upp Beckenbauer på läktaren med magisk fint

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);