När Roberto Carlos chockade alla – och dunkade in bollen med högerfoten(!)

Roberto Carlos är världskänd för sin fruktade vänsterslägga.
Men vi glömmer aldrig när han chockade hela fotbollsvärlden.
Och dunkade in ett klassmål med stödjebenet – alltså högerfoten.

Vi har sett legendariske vänsterbacken Roberto Carlos göra mål på de allra flesta sätten. Han har dunkat in frisparkar på löpande band, gjort mål direkt på hörna och även trotsat de fysiska lagarna.

Roberto Carlos med högern

Den hårdskjutande lille brassen besitter fotbollsvärldens allra mäktigaste vänsterslägga och när han tar sats är det inte många som vill stå i muren. Hans fruktade vänsterfot har bjudit på några av de mest legendariska målen i fotbollshistorien.

Roberto Carlos, Inter
1995 Roberto Carlos, Inter © Bildbyrån (Cop 4 )

Men vi minns också när frisparksspecialisten chockade hela fotbollsvärlden och istället använde högerfoten. Med ”stödjebenet” bjöd han på ett riktigt klassmål under sin tid i Inter, se målet här nedanför.

Sällsynt mål av brassen

Det var i Serie A-matchen mot Bari 1996 som Carlos gjorde det unika. Han följde med upp i ett anfall, inga konstigheter där, och fick bollen strax utanför straffområdeslinjen.

Roberto Carlos, Inter
Roberto Carlos, Inter. FOTO: Youtube

Brasilianaren var inte alls i balans och kunde inte nå bollen med vänsterfoten. Därför reagerade han instinktivt med högerfoten och dunkade iväg bollen med en riktig kalasträff, och ett väldigt sällsynt mål för att vara Roberto Carlos.

Även om målet innebar 1-0 för Inter så var det här inte alls storklubbens match. Och Bari kunde vända och vinna med imponerande 4-1 i januarimötet 1996.

Se Roberto Carlos mål:

LÄS MER: Frisparkskungen Roberto Carlos väljer ut de 11 bästa han spelat med – och skapar tidernas drömlag!