Frisparkskungen Roberto Carlos väljer ut de 11 bästa han spelat med – och skapar tidernas drömlag!

.

Roberto Carlos är en av världens bästa vänsterbackar genom tiderna.
Och han har även spelat med några av de allra bästa fotbollsspelarna.
Därför blir det en ruggig drömelva när brassen plockar ut de 11 bästa han spelat med.

Han är en av världens bästa vänsterbackar genom tiderna och en frisparkskung utan dess like. Det är väldigt svårt att inte älska legendaren Roberto Carlos.

Roberto Carlos storhetstid

Den 168 centimeter långe kantspringaren var även given startspelare i världens bästa landslag Brasilien och i storklubbar som Inter, Real Madrid och Fenerbahce. Det blev totalt 125 landskamper i Brasilien under åren 1992 till 2006 och titlar som VM-guld, VM-silver, OS-brons samt 2 Copa America.

Roberto Carlos
060214 Fotboll, Spansk, Real Madrid : Roberto Carlos, jubel.
© Bildbyrån – Cop 25

På klubblagsnivå är Carlos främst känd för sin tid i Real Madrid från 1996 till 2007 där han vann La Liga 4 gånger och Champions League 3 gånger. 1997 kom brassen även tvåa i omröstningen för världens bästa fotbollsspelare, endast slagen av landsmannen Ronaldo.

11 bästa han spelat med

Med de här meriterna är det lätt att förstå varför Roberto Carlos är en legendar i fotbollsvärlden. Det är även lätt att förstå att han spelat tillsammans med några av världens bästa fotbollsspelare genom tiderna.

Roberto Carlos
180702 Roberto Carlos prior the FIFA World Cup round of 16 match between Brazil and Mexico on July 2, 2018 in Samara.
Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / AI180702_53f

Därför är det så oerhört mäktigt att få se när frisparkskungen plockar ut de 11 bästa han någonsin spelat med och bygger ett riktigt superlag. Det bara dräller av världsstjärnor i Carlos drömlag. Och han lyckas även plocka ut en som han aldrig ens spelat med…

Här är Roberto Carlos drömelva:

Iker Casillas, Real Madrid
”En av de bästa målvakterna i historien, det är otroligt vilka titlar som han vunnit med Real Madrid. Att ställa sig i mål som 19-åring i en Champions League-final är overkligt”.

Cafu, Brasilien
”Spelade med honom under många år i Brasilien och jag tycker att han är den bästa högerbacken under min livstid, och under alla livstid. En av de fem bästa brasilianska spelarna någonsin”.

Fabio Cannavaro, Real Madrid
”Hur ofta blir försvarare världens bästa fotbollsspelare? Att Fabio faktiskt blev det säger allt man behöver veta om honom”.

Paolo Maldini, Milan (den enda som han inte spelat med)
”Spelade mot honom med både Real och Brasilien och han visade alltid sådant stor lugn som försvarare. Det sortens lugn som du villa ha bredvid dig”.

Roberto Carlos, Real Madrid
”Jag var tvungen att ta ut mig själv. De offensiva spelarna behöver litet konkurrens vid frisparkarna”.

Claude Makelele, Real Madrid
”När man spelade med Makelele så kände man sig säker, så fort man gjorde ett misstag så var han där för att rädda en. Vi saknade honom verkligen när han lämnade för Chelsea”.

Clarence Seedorf, Real Madrid
”Man vinner inte Champions League med tre olika klubbar utan att vara en speciell spelare, men vad många inte vet är att han är en sådan ledare”.

Zinedine Zidane, Real Madrid
”En av de allra bästa någonsin, det Zizou kunder göra med en fotboll kommer folk att minnas för alltid. Det är en ära att få säga att jag har spelat med honom”.

Ronaldinho, Brasilien
”Magiska fötter, men det handlade inte bara om tricks – utan han skapade och gjorde målen som matchade hans förmåga”.

Luis Figo, Real Madrid
”Han var så oerhört bra, han gav mig ett helvete varje gång vi mötte Barcelona. Och när han skrev på för Real så gillade jag det, innan jag insåg att jag skulle få ett helvete varje dag på träning”.

Ronaldo, Brasilien och Real Madrid
”Född till att göra mål, alla olika typer av mål, han kunde göra mål på allt. En fin vän och den mest kompletta anfallaren jag någonsin sett”.

Roberto Carlos with his amazing dream team!😮⭐Iker Casillas⁣⁣One of the great goalkeepers in history, the titles he…

Posted by FootyRoom on Friday, September 27, 2019

LÄS MER: 5 mest overkliga Roberto Carlos-frisparkarna som fotbollsvärlden aldrig glömmer

När Roberto Carlos stod för det fräckaste inkastet – och lurade skjortan av sju(!) spelare

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);