När Roberto Carlos stod för det fräckaste inkastet – och lurade skjortan av sju(!) spelare

När Roberto Carlos stod för det fräckaste inkastet – och lurade skjortan av sju(!) spelare

Roberto Carlos vänsterfot är en av de mest fruktade i fotbollshistorien.
Men det var inte bara med fötterna han kunde göra poäng.
Kolla in när brassen stod för en riktig pangassist på ett inkast – från mittplan.

Roberto Carlos lämnade Inter för spel i Real Madrid 1996 som en stjärna. Nio år senare, efter lika många säsonger i ”Los Blancos”, lämnade han som en legendar.

Mängder av frisparksmål

Den brasilianske offensive vänsterbacken hade i många år lekstuga ute på sin vänsterkant. Många gånger om, om inte de flesta gångerna, var det hans vänsterfot som talade.

Foto: Bildbyrån

Carlos vann La Liga fyra gånger, Champions League tre gånger och den spanska cupen lika många gånger. 2007 lämnade han för spel i den turkiska Fenerbahce.

Brassen stod för en mängd sjuka passningar och dribblingar genom åren, men det var hans fruktade vänsterslägga som stod för det mesta. Säsongen 2000/2001 gjorde han hela åtta frisparksmål och ingen glömmer väl heller den otroliga bananskruven mot Brasilien.

Foto: Bildbyrån

Roberto Carlos ordnade, tillsammans med spelare så som Zinedine Zidane, David Beckham och Luis Figo, mängder av assister till anfallaren och Real-legendaren Raul. Men en gång skulle stjärnan slå en assist från ett inkast – från mittplan.

Mäktigt inkast

I en match i Champions League skulle Carlos kasta ut bollen i spel igen. Raul gick i djupet, någonting Carlos såg och tog i för kung och fosterland.

Inkastet landade perfekt på Rauls fötter. Och för de som känner den forne målkungen kan snabbt räkna ut vad som skedde därefter. Se och njut!

https://www.youtube.com/watch?v=zGac1XqT_mg

Dela för att hylla legendaren Roberto Carlos!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/FIoqTqomK3uTgLOpT0zn0uB-ORluLEXpVznuvbjgvE2KJML-9YxoBO47huNuOi5v?autoplay=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: När Beckham och Zidane trollade ihop ett anfall från en helt annan värld

Nu avslöjar Roberto Carlos hemligheten bakom tidernas mäktigaste frispark