När Håkan Mild blev stor derbykung – med den mest klockrena felträffen

Håkan Mild är en av de största inom Blåvitt.
Och ingen IFK Göteborg-supporter kommer att glömma när han blev derbykung 2005 – med en riktig felträff.

”Blåvitt” är den stora religionen i Göteborg och en av de populäraste profeterna heter Håkan Mild. Det blev hela 459 matcher i Blåvitt-tröjan och 18 säsonger i fyra olika omgångar. För varje gång Mild flyttade utomlands så skulle han alltid komma tillbaka till sitt älskade IFK inom ett-två år.

Så mycket älskade han sin klubb som han kom till för första gången 1988 och så sent som 2014 lämnade han IFK Göteborg för senaste gången efter sin tid som sportchef. Under åren har grovjobbaren på mittfältet vunnit hela fem SM-guld som spelare och ett SM-guld som sportchef. Han är verkligen Mr. IFK Göteborg.

Och det finns ett speciellt ögonblick från hans mästerliga karriär. Det är från glödheta Göteborgsderbyt 2005 när Örgryte var på väg mot tre poäng vid ställningen 1-0. Sedan vaknade IFK och kvitterade först genom Oscar Wendt innan Håkan Mild tog över tillställningen och blev derbykung.

Mild fick bollen utanför straffområdet och ville nog säkert något helt annat men det blev till en genialisk framspelning till den fristående lagkamraten George Mourad som rullade in matchvinnande 2-1-målet.

Även om Mourad gjorde målet så var det Milds förtjänst helt och hållet med sin rejäla felträff.

LÄS MER: När Paul Scholes tog sats – och märkte Håkan Mild för livet.

Se Håkan Milds framspelning till avgörande målet här: