När Galenskaparna bröt mot fotbollens alla regler i tidernas absolut konstigaste match

Galenskaperna är verkligen hur sköna som helst.
En av deras bästa sketcher var utan tvekan när gruppen snörade på sig fotbollsskorna.
Titta och försök hålla dig för skratt!

1982 inleddes det första samarbetet med gruppen som skulle bli Galenskaparna med hela Sverige. I över 40 år har gruppen underhållit Sverige med massor av tokerier, och medlemmar som Jan Rippe, Claes Eriksson och Anders Eriksson kommer för alltid ha en given plats i svenskarnas hjärtan.

Riktiga kultlirare

Mest förknippade är kanske gruppen med klassiska Roy och Roger från tv-serien Macken, men gruppen har även gjort en rad framgångsrika revyer, pjäser, och sånger. Men allra roligast är det kanske när gruppen kliver in i sportens värld.

En helt oförglömlig och klockren favorit är när gruppen drog på sig shorts, fotbollströjor, fotbollsstrumpor och (troligtvis) inomhusskor för att spela en alldeles speciell typ av match. Galenskaparnas match var så klart utan klassiska regler, och på helt egna villkor.

LÄS MER: Robert Gustafsson reser sig och talar rakt från hjärtat – får hundratusentals sporttokiga svenskar att skratta

Helsköna fotbollsmatchen

Och visst gick det hela precis som man hade kunnat förvänta sig, när sköningarna i Galenskaparna är i farten. Matchen måste vara bland de märkligaste i historien, och det är verkligen omöjligt att inte dra på smilbanden när man ser dårarna springa runt i inomhushallen.

Bland annat får vi se ett anfall där offensivt lag skrämmer(!) bort försvaret, och samtidigt så har det ena laget en svårt skadad målvakt med kryckor. Det hela är verkligen hur roligt och klockrent som helst, titta bara in det själv: 

LÄS MER: Här får geniet Robert Gustafsson hundratusentals svenskar att gapskratta rakt ut: ”Det bästa jag sett!”