Motståndarens vackra hyllning till Gianluigi Buffon – vill ge bort sin egen VM-plats till honom

Gianluigi Buffon missar VM för första gången i sin karriär.
Då ger kvällens motståndare Ivan Rakitic den allra vackraste hyllningen.
– Jag önskar jag kunde ge honom min VM-plats, säger Barçaspelaren.

När Sverige så bragdartat slog ut Italien i VM-playoffen så bröt Gianluigi Buffon. Hela världen fick se bilderna när en av fotbollens mest passionerade och respekterade förebilder bröt ut i tårar efter förlusten mot Sverige.

Därmed missar Buffon fotbolls-VM för allra första gången i karriären och Italien missar mästerskapet för första gången på 60 år. Det satte till och med så djupa spår i den förkrossade veteranmålvakten att han till och med stod över helgens ligamatch för Juventus.

”Jag började nästan gråta”

I kväll väntar nytt stormatch mot Barcelona och då får Buffon den allra vackraste hyllningen av motståndaren Ivan Rakitic. På presskonferensen inför matchen berättar Barcelonas kroat hur mycket han berörts av Buffons tårar och önskar att han kunde ge honom den allra finaste gåvan.
– Helt ärligt, jag önskar att jag kunde ge honom min VM-plats. Jag skulle vilja säga till honom: ”Du kan ta min plats”, säger Rakitic inför de samlade journalisterna.
– För jag tror att det han har gett till alla oss som älskar fotboll är unikt. När ett barn ritar något om fotboll på ett papper så är det alltid Buffon. Respekten för honom är enorm. När jag såg intervjun med honom efter matchen (mot Sverige) så började jag nästan gråta.

20.45 är det avspark mellan Juventus och Barcelona och förhoppningsvis är Buffon tillbaka i målet igen.

LÄS MER: Beviset: Därför är Gianluigi Buffon tidernas målvaktskung

Se hyllningen från Rakitic till Buffon:

 

Dela vidare om du också blir rejält berörd av den här hyllningen!