Beviset: Därför är Gianluigi Buffon tidernas målvaktskung

Gianluigi Buffon har haft en magisk karriär och ännu är den inte över.
Här kommer en film som visar varför målvaktslegendaren är en av fotbollshistoriens allra största.

Redan 1995 debuterade Gianluigi Buffon på den stora fotbollsscenen. Snabbt visade målvaktsstjärnan att han skulle komma att bli en av världens bästa.

Efter sex säsonger i Parma gick flyttlasset vidare till Juventus, då italienaren blev världens dyraste målvakt. Ett transferrekord som står sig än i dag. I den klassiska klubben gjorde Buffon snabbt succé. Och den 39-årige målvakten har sedan dess bara fortsatt att bli bättre med åren.

2006 nådde italienaren sin största framgång i karriären när Italien vann VM-guld i Tyskland och efter det har framgångarna fortsatt att hagla in. När Juventus i år spelade hem ligatiteln var det klubbens sjätte raka i ordningen. Samtliga givetvis med Buffon mellan stolparna. 

Dock finns det en titel som målvaktshjälten fortfarande saknar, Champions League. Men inom kort kan den långvariga jakten äntligen nå sitt slut. Buffon har nämligen lett sitt Juventus hela vägen till kvällens CL-final då hans lag ställs mot den spanska giganten Real Madrid.

Under årens lopp har den legendariske målvakten bjudit världens alla fotbollsälskare på mängder av superräddningar. Här kommer videon som bevisar att Buffon är en av de största målvakter fotbollsvärlden någonsin skådat.

Se Buffons mästerliga räddningar:

LÄS MER: Buffons sköna löfte – som kunde avslutat karriären: ”Vi gör alla dumma saker”