Miljardaffären bekräftad: Så otroligt mycket betalar PSG för 18-åringen

Där kom det!
PSG har nu offentliggjort värvning av Kylian Mbappé.
18-åringen blir därmed världens näst dyraste spelare för 1,7 miljarder kronor.

Han heter Kylian Mbappé och han har varit sommarens absolut mest jagade spelare. Bara 18 år gammal har Europas allra största klubbar hört av sig till Monaco för att knyta till sig den stora framtidsmannen.

Till slut blev det en ärkerival som vann budkriget. Under Deadline Day har det bara varit en tidsfråga och runt 19-tiden kom till slut avslöjandet.

”Stor glädje och stolthet”

PSG värvar Mbappé genom att först skriva ett säsongslån och sedan ruvar man på en köpoption nästa sommar.
– Det är med stor glädje och stolthet som jag skrivit på för PSG. För alla unga spelare från Paris-regionen är det ofta en dröm att spela med den blå-röda tröjan och få uppleva den unika atmosfären på Parc des Princes. Jag ville verkligen vara en del av det här projektet, det är ett av de mest ambitiösa i Europa, säger han i ett uttalande på klubbens officiella webbplats.

Köpoption nästa sommar

Den där köpoptionen nästa sommar gör 18-åringen till världens näst dyraste fotbollsspelare genom tiderna då franska medier är övertygade om att prislappen landar på hisnande 1,7 miljarder kronor med alla bonusar inkluderade.

Världens dyraste spelare genom tiderna kommer att spela bredvid Mbappé då han heter Neymar och värvades av PSG för några veckor sedan. Så där har ni det, för 4 miljarder kronor har PSG värvat världens hetaste anfallspar. Se upp!

LÄS MER: Tvärvändningen i England: Nu slår The Guardian fast var Alexis Sanchez spelar