Manchester United riskerar att tappa publikfavoriten – uppges aktuell för giganterna

Manchester United-fansen har länge visat sin uppskattning för Juan Mata.
Men snart kan tiden i klubben vara förbi.
Evening Standard rapporterar att Juventus står beredda att diskutera ett kontrakt med spanjoren vid årsskiftet.

Coolbet

Ända sedan Juan Mata anslöt till Manchester United i januari 2014 har han fått fansens backning.

Spanjoren skrev på ett femårskontrakt med United när han anslöt och har genom åren visat prov på sin fina passningsfot men även sinne för mål.

Mata utan nytt kontrakt

På 196 matcher har spanjoren gjort 41 mål och assisterat till 34 fler. I sommar går 30-åringens kontrakt med ”Red Devils” ut och klubben har fortfarande inte erbjudit Mata ett nytt kontrakt.

José Mourinho ska vara klar med att han vill förlänga med både Mata och landsmannen Ander Herrera, ett beslut som först ska tas av styrelsen. Ännu har ingenting skett på kontraktsfronten och vid nyår är det endast sex månader kvar tills Mata blir fri att välja och vraka mellan anbuden.

Aktuell för Juventus?

Det gör att Mata är fri att börja diskutera med andra klubbar gällande att eventuellt gå som bosman i sommar redan vid årsskiftet. Och enligt Evening Standard kommer United då få rejält med motstånd gällande spanjorens framtid i klubben.

Foto: Bildbyrån

Enligt den brittiska tidningen gör sig Juventus redo för att börja diskutera ett eventuellt kontrakt med Juan Mata. Den italienska storklubben har tidigare gjort sig kända för att ta in stora namn som bosman. De senaste åren har bland annat Patrice Evra, Dani Alves och Emre Can kommit in på fri transfer.

Flera kan lämna

Sedan tidigare står det klart att Manchester United förlängt Luke Shaws kontrakt. Nu väntar en stor utmaning för ägarna då flera spelare, bland annat Anthony Martial, David De Gea och Antonio Valencia, står utan kontrakt i sommar. Det återstår att se hur många som fortsatt spelar i den röda tröjan till hösten.

Dela om du vill se Juan Mata fortsätta i United!

Uppgifter: Liverpool i kontakt med succémittfältaren – kan värvas för fyndpris