Malmö FF:s vackra gest till autistiska pojkarna Emiliano och Leon: ”Vi blev jätterörda”

Malmö FF har släppt nästa års årskort.
Motiven har målats av backen Behrang Safaris 7-åriga autistiska söner Emiliano och Leon
Tillsammans med familjen inleder klubben ett samarbete med stiftelsen Life Watch för att öka kunskapen om autism.

För nästan samtliga av de svenska fotbollslagen är säsongen slut. Men för Malmö FF:s del har den fortsatt hela vägen in i december.

Kan gå vidare i EL

I veckan spelar laget sin sista gruppspelsmatch i Europa League. Bortamatchen mot Besiktas blir avgörande och vid seger går man vidare från gruppen.

Bildkälla: Youtube/MalmöFF

Trots att säsongen inte är slut har arbetet inför nästa säsong inletts. Klubben inledde nyligen årskortsförsäljningen till nästa allsvenska år, men denna säsongen blir motiven väldigt speciella.

Backen Behrang Safaris sjuåriga söner Emiliano och Leon har båda autism och till nästa säsong inleder Malmö FF ett nytt samarbete.

Malmö FF:s vackra gest

Det med stiftelsen Life Watch, som jobbar med att öka kunskapen om autism.

Bildkälla: Youtube/MalmöFF

”Bilden är ett avtryck av Emiliano och Leons händer i MFF:s emblemblå färg, med inslag av gräsgröna färgstänk. I det övre vänstra hörnet ramas föreningens klubbsköld in av en pusselbit – en form som i vissa sammanhang används för att symbolisera autism”, skriver Malmö FF i ett pressmeddelande.

– När jag fick reda på att Malmö ville engagera sig i det här  blev vi jätterörda. Vi försöker dela med oss av vår vardag och hur fint det kan vara med olikheter, säger Behrang Safari i en video klubben släppt på sociala medier.

”Det finaste som finns”

Behrang Safari har tidigare öppnat um om familjens liv med autism närvarande.

Malmö-fansen tog även till sig berättelsen vilket ledde till flera initiativ, bland annat sånger och banderoller.

Bildkälla: Youtube/MalmöFF

Genom det nya samarbetet med stiftelsen hoppas Safari kunna öka medvetandet kring autism och visa det fina.
– Oftast får man en bild av autism som något negativt och det nämns ofta i negativ bemärkelse, det är det vi försöker få bort. Av det vi har gått igenom, vi älskar det och tycker det är det finaste som finns och vi lär oss någonting varje dag. Det är det vi vill försöka få fram ännu mer, säger Safari.

Detta är autism

”Autism är en medfödd eller tidigt förvärvad genomgripande funktionsnedsättning, vars symtom visar sig före tre års ålder. Autism förekommer ofta tillsammans med andra funktionsnedsättningar som utvecklingsstörning, epilepsi, syn- och hörselskador. Det är fler pojkar än flickor som får diagnosen.

Personer med autism har svårigheter med social interaktion, något som märks redan vid låg ålder. Brist på ömsesidighet och nedsatt förmåga att leva sig in i andra människors perspektiv är huvudproblemet.”

Källa: Autism & Asberger-förbundet

Dela för att hylla Malmö FF:s fina gest!

LÄS MER: Simon Thern nära nytt utlandsäventyr – jagas av CL-klubben

Idrottsstjärnans vackra gest: Skänker 93 miljoner(!) till hemlösa och fattiga