Idrottsstjärnans vackra gest: Skänker 93 miljoner(!) till hemlösa och fattiga

Boxaren Tyson Fury fick 98 miljoner(!) kronor efter sin fight i helgen.
Men pengarna tänker han inte behålla själv.
Engelsmannen skänker nämligen hela summan till mindre lyckligt lottade människor.

Boxaren Tyson Fury, 30, gick upp mot Deontay Wilder, 33, i helgens fight om världsmästartiteln. Matchen gick av stapeln i Staples Center, Los Angeles, och sågs som en av de största matcherna genom tiderna.

Slutade oavgjort

Fury knockades två gånger om av amerikanen Wilder, men trots det lyckades han komma tillbaka. Matchen slutade oavgjort, men båda två såg sig som vinnare efteråt.

Tyson Fury. Foto: Mark J. Terrill/AP/TT Nyhetsbyrån

I och med det enorma uppbådet kring matchen var det även en hel del pengar inblandade. Boxarna gick närmare 93 miljoner kronor för fighten, men det är inga pengar Fury själv kommer använda sig av.

Skänker 93 miljoner

Fury meddelar att han kommer skänka hela summan till mindre lyckligt lottade personer hemma i Storbritannien.

Allt för att de ska få en andra chans i livet.
– Jag kommer att ge pengarna till fattiga och för att bygga hem till hemlösa, säger Fury enligt The Mirror och fortsätter:
– Jag har inte mycket användning av pengarna, jag är inte intresserad av att bli en miljonär eller miljardär. Jag är en boxare, inte en affärsman och jag kommer antagligen gå samma väg som alla andra boxare – helt pank.

”Har öppnat mina ögon”

Engelsmannen har tidigare i livet brottats med både alkoholproblem och depressioner, vilket gör att han nu vill hjälpa andra människor som har det svårt.

Foto: Jon Super/AP/TT Nyhetsbyrån

Fury låg på träningsläger i Los Angeles i flera veckor innan fighten.

Även där fick han se många hemlösa, vilket gjorde honom att reagera starkt.
– Det finns många hemlösa här, fler än jag någonsin sett i mitt liv. Jag bor i downtown LA men går man fem minuter nedför gatan så finns det flera tusen utan ett hem. Det har öppnat mina ögon och jag lämnar som en bättre människa, säger Fury enligt The Mirror.

Dela för att hylla Tyson Furys fina gest! 

LÄS MER: Folkkäre SVT-profilen dödshotades: ”Norrmän och finländare har varit ute efter mig” 

Ebba Anderssons stora pengaregn – efter jättesuccén: ”Oj!”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);