Uppgifter: Simon Thern nära nytt utlandsäventyr – jagas av CL-klubben

Simon Thern har gjort succé i IFK Norrköping.
Men sejouren i klubben kan snart vara över.
Enligt Sportbladet jagas han av den grekiska storklubben AEK Aten.

Efter sejouren i Heerenveen, och en låneperiod i AIK, anslöt Simon Thern till IFK Norrköping förra vintern. Där har mittfältsstjärnan fått fart på karriären och varit en av ”Pekings” absolut bästa spelare under säsongen.

Kan lämna IFK Norrköping

Men tiden i Norrköping kan komma att ta slut redan efter en säsong. Efter sina fina insatser jagas han nu av den grekiska storklubben AEK Aten.

Det är Sportbladet som kommer med uppgifter om att Simon Thern, son till fotbollslegendaren Jonas Thern, ska vara högt upp på önskelistan hos den grekiska storklubben.

På grund av det tuffa matchandet i Champions League, cupen och ligan vill laget nu förstärka för att inte tappa ytterligare i framför allt ligaspelet.

Den portugisiska mittfältsstjärnan André Simoes ser dessutom ut att lämna klubben i januari efter att parterna inte kommit överens om ett nytt kontrakt.

AEK Aten jagar Simon Thern

Efter säsongen, där Norrköping slutade på andraplats efter en dramatisk avslutning, berättade Thern att han kommer överväga eventuella bud från utlandet noggrant innan han, och familjen, tar ett beslut.
– Min ambition är att komma vidare ut proffslivet utomlands igen, men jag har inte bråttom. Jag ska bli farsa i januari och trivs väldigt bra i Norrköping. Jag måste värdera situationen som den är just nu. Jag har inte bara mig själv att ta hänsyn till, sa han då till Sportbladet.
– Det ska till ett väldigt bra erbjudande för att jag ska ta det klivet igen.

Tidigare har bland annat Astrit Ajdarevic, som nyligen bröt kontraktet, och Jakob Johansson representerat AEK Aten. För närvarande finns en svensk i klubben i form av Niklas Hult.

Laget ligger för närvarande på fjärdeplats i ligan, tolv poäng efter serieledande PAOK.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Mäktiga hyllningen till Robin Olsen – efter nya toppinsatsen

Uppgifter: Arsenal intensifierar jakten på VM-succémannen – utmanas av PL-rivalen