Liverpools storstädning i januari – hela sex(!) spelare kan tvingas bort

Liverpools storstädning i januari – hela sex(!) spelare kan tvingas bort

Liverpool kan få en riktigt svettig transfermarknad i januari.
Förutom att man jagar nyförvärv så kan hela sex(!) spelare lämna laget i januarifönstret.

Liverpool har både blandat och gett under hösten. Stundtals har laget visat upp sin totala superoffensiv och kört över motståndarlagen men på grund av en hel del plattmatcher så parkera man först på en fjärdeplats i ligan.

Det ska det nu bli ändring på i januari när Liverpool och Jürgen Klopp planerar en storstädning för att jaga ikapp topplagen under våren. Lokaltidningen Liverpool Echo har i dag släppt listan på vilka som kan lämna Liverpool. Och det handlar om totalt sex spelare.

Juventus väntas vinna dragkampen

Philippe Coutinho var under sommaren ryktenas man och även under hösten har det fortsatt viskats om en eventuell flytt. Men brasilianaren är ändå inte ett av namnen på listan.

Istället handlar det om Emre Can, som toppar listan. Mittfältarens kontrakt går ut i sommar och är i januari fri att förhandla med nya klubbar. Det mesta pekar mot att Juventus vinner den dragkampen. Vidare på listan är skadedrabbade Danny Ings aktuell för en utlåning till PL-kollegan Newcastle, även Marko Grujic väntas bli utlånad för att få välbehövlig A-lagserfarenhet där Brighton och Aston Villa nämns som hetaste alternativen.

Förre tränaren vill värva från Liverpool

Nästa namn är Lazar Markovic, som inte spelat en enda minut under hösten och många har nog inte ens vetat om att han faktiskt är kvar hos Liverpool… 23-åringen har fått beskedet att han kommer att säljas i januari, det gäller bara att hitta en lämplig köpare för att få igen något av de 20 miljoner punden som man köpte Markovic för.

Nummer fem på listan är unge Harry Wilson som imponerat stort med 9 mål på 9 matcher för Liverpools U23-lag. Även han vill Liverpool låna ut för att ta nästa steg i sin utveckling och Celtic, med förre Liverpooltränaren Brendan Rodgers i spetsen, är intresserade av 20-åringen.

Den sjätte spelaren på listan

Den sjätte spelaren finns inte med på tidningen Liverpool Echos lista men har i andra engelska medier blivit utpekad för att lämna Liverpool i januari. Det handlar om skadeförföljde Daniel Sturridge som nu fått beskedet att han kan börja leta efter ny klubb. Sturridge jagar en plats i engelska VM-truppen och behöver få ännu mer speltid än vad Liverpool just nu kan erbjuda.

Om man istället kikar på vad som är på väg in i januari så är fortfarande mittbacksklippan Virgil van Dijk det hetaste spåret, enligt engelska medier.

LÄS MER: När Liverpoolmålvakten stod för sämsta insparken i PL-historien

https://www.youtube.com/watch?v=nK2ZecvgYJE