Lionel Messis vackra ord till Diego Maradona mitt i VM-finalrysaren – okända bönen har nu avslöjats

Lionel Messi fick till slut sin efterlängtade VM-titel.
Efter ett sanslöst drama mot Frankrike stod Argentina till slut som vinnare efter straffavgörande.
Och mitt under straffläggningen kunde Messi ses be till avlidne Diego Maradona.

36 år tog det innan Argentina ¨återigen kunde ta hem en VM-titel, när man under söndagen besegrade Frankrike efter ett sällan skådat drama. Argentina gick upp i en 2–0-ledning redan i den första halvleken och när det endast återstod tio minuter av matchen hade nog många redan räknat ut fransmännen.

Messis första titel

Men en VM-final lever ofta sitt eget liv, och efter två mål på mindre än två minuter hade Kylian Mbappé sett till att det var kvitterat till 2–2. Och efter ytterligare ett mål var i förlängningen kunde vi skriva in 3–3 efter 120 minuter vilket innebar straffläggning.

Annons: Hajper sponsrar Släpp Sargens Drömresa – just nu får alla nya kunder ett välkomsterbjudande

Väl där lyckades Argentina med Lionel Messi i spetsen vinna, och det argentinske superstjärnan tog därmed hem sin första VM-titel i karriären. Och kanske fick han oväntad hjälp från ovan – av en viss Diego Maradona.

”Nu kör vi”

När högerbacken Gonzalo Montiel stegade fram till straffpunkten för att skjuta hem guldet till Argentina kunde man se hur Messi blickade upp mot himlen och be.
– Nu kör vi, Diego i himlen, sa han enligt argentinska medier.

Inte helt oväntat var det efteråt en glädjefylld Lionel Messi som äntligen fått sin efterlängtade VM-titel.
– Det är galet att det blev så här. Jag ville det här väldigt mycket. Jag visste att Gud skulle ge det här till mig, jag anade att det skulle bli så här. Nu ska jag njuta av det, säger han samtidigt som han meddelar att han inte planerar att sluta spela i landslaget.
– Jag kommer inte sluta i landslaget. Jag vill fortsätta spela som världsmästare i Argentinas tröja, säger Messi.