VM-finalens oväntade stjärnbråk – hjälten går stenhårt åt Kylian Mbappé efter fräcka piken: ”Han har aldrig…”

En VM-final väcker alltid starka känslor.
Så även 2022 i Qatar när storstjärnan Kylan Mbappé och Argentinas målvaktshjälte Emiliano Martinez rök ihop inför avspark.
– Han kan inte mycket om fotboll, säger Martinez om Mbappé.

På söndagseftermiddagen var det så dags för den stora VM-uppgörelsen i Qatar. På Lusail Stadion i Qatar gör stornationerna Argentina och Frankrike upp om det så åtråvärda VM-guldet 2022.

Mbappés pik

Som så vanligt när det handlar om en VM-final så väcks alltid starka känslor till liv och så blev det även inför den här supermatchen. Regerande världsmästaren Frankrike med storstjärnan Kylian Mbappé i spetsen har sprudlat av självförtroende hela mästerskapet och redan i våras började ett ordkrig med Argentina efter 23-åringens fräcka pik.

Annons: Hajper sponsrar Släpp Sargens Drömresa – just nu får alla nya kunder ett välkomsterbjudande

Artikeln fortsätter efter bilden.

Kylian Mbappé, fotbolls-VM
221214 Kylian Mbappe of France reacts during the FIFA World Cup 2022 semifinal between France and Morocco on December 14, 2022 in Doha. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0412

Då han kom med ett utspel om att Europa har så mycket bättre förutsättningar för att vinna VM-guld än Sydamerika.
– Fördelarna vi har i Europa är att vi spelar matcher på hög nivå hela tiden, till exempel i Nations League, sa Mbappé då.
– När vi kommer till VM, där Brasilien och Argentina inte har samma nivå i Sydamerika, så är vi redo. Fotbollen där är inte lika avancerad som i Europa. Det är därför som européer har vunnit de senaste världsmästerskapen.

LÄS MER: Känslosamma hyllningen till Lionel Messi när reportern talar rakt från hjärtat: ”Det är större än att vinna VM”

Slår tillbaka

Inför den upphaussade VM-finalen i Qatar på söndagen fick Argentinas målvaktshjälte Emiliano Martinez nog och svarade tillbaka mot Mbappé.
– Han vet inte tillräckligt om fotboll, säger Martinez till Mbappé.
– Han har aldrig spelat i Sydamerika. När du inte har den erfarenheten så är det nog bättre att inte prata. Men det spelar ingen roll. Vi är ett bra lag.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Emiliano Martinez, fotbolls-VM
Argentina’s goalkeeper Emiliano Martinez and Lionel Messi sing national anthem before the World Cup semifinal soccer match between Argentina and Croatia at the Lusail Stadium in Lusail, Qatar, Tuesday, Dec. 13, 2022. (AP Photo/Manu Fernandez) DV103

Argentinas målvaktsstjärna vill också lyfta fram den stora anledningen till varför de kan vinna VM-guld. Och det handlar så klart om världens bästa fotbollsspelare under 2000-talet, nämligen en viss Lionel Messi.
– Vi såg hur fantastisk Lionel var i sydamerikanska mästerskapen och i VM har han tagit ytterligare steg. Det har varit svårt att överträffa, men han har lyckas, säger Martinez.
– Vi har den bästa spelaren i världen och han är full av lycka. 

Vad tycker du om det här ordbråket? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Här återförenas VM 94-bronshjältarna igen – för den allra mest klockrena anledningen: ”Vilket supergäng”