Legendarens mäktiga hyllning: ”Zlatan är född till att spela i United”

Manchester United är inte vad det en gång var. För andra gången på tre år efter att Sir Alex Ferguson lämnat klubben missar man återigen Champions League-spel. Efter fjolårets fjärdeplats kan laget som bäst nå en femteplats inför kvällens sista ligamatch.

Kritiken har varit enorm mot den sömniga spelstilen som tränaren Louis van Gaal introducerat i Manchester United. En av alla som fått nog är legendariske målvakten Peter Schmeichel.
– Manchester United, en klubb som jag älskat och följt sedan jag var liten, har tråkat ihjäl mig den här säsongen, säger dansken till Sky Sports.
– Vi är en av de klubbarna som har gått åt helt fel håll. Vi brukade aldrig spela fotboll så som vi spelar just nu. Vi gick aldrig för 1-0 och sedan försvara det. Vi gick alltid för det andra och tredje målet. Allt hårt jobb som Sir Alex lagt ned för att hitta tillbaka till det som Sir Matt Busby lämnad efter sig har försvunnit på väldigt kort tid. Jag, som supporter, vill både vinna och bli underhållen. Jag vill se spännande spelare.

Schmeichel vann fem ligatitlar med Manchester United och uppskattar inte hur klubben gått ned sig senaste säsongerna. Det måste till en vändning och det måste till att nya spelare kommer in, spelare av världsklass. Särskilt en spelare vill dansken se i den röda tröjan, en världsstjärna som han jämför med självaste Eric Cantona och som även är starkt ihopkopplad med en United-flytt.
– Jag läste om Zlatan Ibrahimovic i tidningarna. Jag hade älskat om han kom till Manchester United, det har jag sagt länge nu. Han föddes till att spela för Manchester United, säger Schemichel till Sky Sport.
– Han är som Eric Cantona, som kan inspirera alla andra i omklädningsrummet men även fansen. Det är det allt handlar om. Det handlar inte om att ta en tupplur varje söndag på Old Trafford.

Om Schemichel skulle få rätt kan Zlatans debutsäsong i United bli så här.

ZlatanFirarManchesterUnited

Gilla Sportbibeln om du vill se Zlatan Ibrahimovic i Manchester United-tröjan.