Lagkamraten bryter ihop efter känsliga frågan om Hedvig Lindahl: "Långt, långt ifrån vad hon förtjänar"

Lagkamraten bryter ihop efter känsliga frågan om Hedvig Lindahl: ”Långt, långt ifrån vad hon förtjänar”

Hedvig Lindahl har en mycket tuff tid bakom sig.
Först blev hon petad från VM-truppen och sedan sparkad från klubblaget.
– Det är långt, långt ifrån den respekt hon förtjänar, säger förre lagkamraten Zecira Musovic till SVT Sport
.

Det var mitt i SVT Sports intervju med Zecira Musovic som det brast för svenska landslagsmålvakten och hon tvingades lämna tv-rutan. Anledningen var det som har hänt veteranmålvakten och förre lagkamraten Hedvig Lindahl senaste veckorna.

Lindahl petad

Först blev 40-åringen petad från den svenska landslagstruppen till VM i sommar och i dagarna kom nästa tuffa besked. Då hennes klubblag Djurgården väljer att bryta kontraktet med Lindahl i förtid.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Hedvig Lindahl, fotboll
220726 Goalkeeper Hedvig Lindahl of Sweden looks dejected after the UEFA Women’s Euro 2022 semifinal match between England and Sweden on July 26, 2022 in Sheffield. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / LT0395

Den förre landslagsmålvakten har fått ta emot kritik från flera olika håll och sågats för sina insatser under säsongen. När sedan Musovic fick frågan om Lindahl så blev det känslosamt.
– Jag vet inte vad som står bakom det såklart. Jag vet att Hedvig är en fantastisk målvakt och människa som har haft en fantastisk karriär. Hon förtjänar att respekteras, säger Musovic till SVT innan känslorna svämmar och hon tvingas lämna intervjun.

LÄS MER: Förbundskapten Peter Gerhardssons ärliga ord om Hedvig Lindahl – efter jättepetningen: ”Skyll dig själv”

Musovics ord

Efter en stund har Zecira samlat sig och återvänder till intervjun för att dela med sig av sina tankar, se videon här nedanför.
– Jag tycker att det är en människa och målvakt som förtjänar det bästa. Hon förtjänar stor respekt för hennes karriär och allt det arbete hon har gjort för svensk fotboll, allt det arbete som har banat vägen för mig själv och alla andra i det här landslaget, säger hon i intervjun.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Zecira Musovic, fotboll
Zecira Musovic bryter ihop när hon pratar om Hedvig Lindahl. FOTO: Skärmdump / SVT

Zecira Musovic anser att Hedvig Lindahl har gjort så mycket för svensk fotboll genom åren att hon förtjänar så mycket mer respekt än vad hon mötts av den senaste tiden, se videon längre ned.
– Jag är inte helt insatt men jag har sett lite av de reaktionerna som hon har fått (efter avskedet) och det är långt, långt ifrån den respekt hon förtjänar. Jag önskar Hedvig allt det bästa i livet, både som målvakt och människa, och är väldigt tacksam över att få kalla henne min vän idag, säger hon till tv-kanalen.

Vad tycker du om det som har hänt Hedvig Lindahl? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: SVT-profilen Jacob Hård öppnar upp om sin stora oro och Armand Duplantis ger ett helt klockrent svar

Se videon: