Förbundskapten Peter Gerhardssons ärliga ord om Hedvig Lindahl – efter jättepetningen: ”Skyll dig själv”

Återigen petas Hedvig Lindahl i svenska landslaget.
Nu skickar Peter Gerhardsson en tydlig passning till de erfarna spelarna.
– De får skylla sig själva, säger förbundskaptenen på presskonferensen.

I dag tog förbundskaptenen Peter Gerhardsson ut en ny landslagstrupp till träningsmatcherna mot stornationerna Spanien och Frankrike i oktober. Men på nytt saknas målvaktsprofilen Hedvig Lindahl i landslaget och återigen blir veteranen petad från truppen.

Lindahl petad

Detta trots att målvakten Jennifer Falk redan lämnat återbud. Ändå väljer Gerhardsson tre andra målvakter före Lindahl till samlingen i form av Emma Holmgren, Zecira Musovic och debutanten Emma Lind.
– Jag hade en diskussion med henne inför förra uttagningen. Till VM kommer vi åka med de tre bästa målvakterna, det kan mycket väl vara Hedvig Lindahl som är där då, förklarar svenske förbundskaptenen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Hedvig Lindahl, Sverige
220722 Goalkeeper Hedvig Lindahl of Sweden ahead of the UEFA Women’s Euro 2022 quarter final match between between Sweden and Belgium on July 22, 2022 in Leigh. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / LT0387

Lindahl har haft en tuff tid hos Djurgården sedan flytten hem till Sverige i somras.
– Hon vet att det finns möjlighet att prata med oss, är man i en klubb är det människorna där som gäller. Men jag har samtal med henne ibland men det handlar mer om landslaget än klubbsituationen. Jag tror hon känner att hon har stöd. Det finns människor att höra av sig till även om man inte är uttagen just nu, säger Gerhardsson.

LÄS MER: Oväntade jätteglädjen i Finland efter Sveriges fiasko – därför tokjublar nu grannlandet: ”Jackpott”

Tydlig passning

Det är en oerhört rutinerad trio som nu saknas i damlandslaget. Förutom Lindahl får man även klara sig utan Nilla Fischer, som avslutat landslagskarriären, och lagkaptenen Caroline Seger, som är långtidsskadad.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Peter Gerhardsson, Sverige
220928 Head coach Peter Gerhardsson of the Swedish women’s national football team during a press conference on September 28, 2022 in Stockholm. Photo: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN / COP 94 / JN0078

Men Peter Gerhardsson vill skicka en tydlig passning till veterantrion.
– De får skylla sig själva lite tror jag, säger förbundskaptenen på dagens presskonferens.
– De har varit så bra mot andra spelare som kommit upp och det har gjort att vi fått andra spelare som tar ansvar. Det vimlar av lagkaptenstyper i det här laget. De har satt nivån och de har också internutbildat sina medspelare. Sedan vi började med det här har vi jobbat mycket med att spelarna ska coacha varandra.

Förbundskaptenen anser att de rutinerade spelarna gjort det svårare för sig själv att ta plats i landslagstruppen, på grund av att de varit så omtänksamma mot sin omgivning.
– Nu har de yngre spelarna blivit bättre, och det kanske inte de (Lindahl, Fischer, Seger) tycker är så roligt. Men för mig är det naturligtvis bra att alla håller en hög standard, säger Gerhardsson.

Vad tycker du om den här petningen? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Henke Larsson utser Sveriges absolut bästa idrottare genom tiderna – och nobbar alla fotbollsspelare

Hela truppen:

Målvakter
Emma Holmgren
Zecira Musovic
Emma Lind

Försvarare
Jonna Andersson
Nathalie Björn
Magdalena Eriksson
Amanda Ilestedt
Emma Kullberg
Amanda Nilldén
Linda Sembrant
Stina Lennartsson

Mittfältare/anfallare
Filippa Angeldahl
Kosovare Asllani
Hanna Bennison
Stina Blackstenius
Rebecka Blomqvist
Filippa Curmark
Lina Hurtig
Sofia Jakobsson
Madelen Janogy
Fridolina Rolfö
Elin Rubensson
Johanna Rytting Kaneryd
Olivia Schoug
Julia Zigiotti Olme