Lagerbäck avslöjar okända detaljen om nya storstjärnan Erling Haaland: ”Han är unik på det sättet”

Erling Haaland har fullständigt exploderat i Premier League.
Nu ger norrmannens förre förbundskapten förklaringen till varför.
– Han har en bakgrund som är positiv, säger Lars Lagerbäck i SVT:s ”Morgonstudion”.

Alla pratar om fenomenet Erling Haaland just nu. Norrmannen har gjort slarvsylta med Premier League hittills och fullkomligen öst in mål.

Haalands succé

I helgens derbykross av ärkerivalen Manchester United var 22-åringen på riktigt målhumör – igen – och stänkte in sitt tredje hattrick för Manchester City den här säsongen. En historisk bedrift som han lyckades med på bara åtta ynka matcher i det som många anser vara världens bästa liga.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Erling Haaland, Norge
220831 Erling Braut Haaland of Manchester City celebrates during the Premier League match between Manchester City and Nottingham Forest on August 31 2022 in Manchester. Foto: MB Media / BILDBYRÅN / COP 243

Hyllningarna har avlöst varandra senaste dagarna och fortsätter Haaland så här kommer han att slå alla möjliga slags målrekord i England och fotbollsvärlden. En som känner honom väl, nämligen Norges förre förbundskapten Lars Lagerbäck, förklarar nu anledningen till storsuccén.
– Han älskar sin fotboll, han älskar att träna, han har ett driv och en mental styrka som är helt fantastisk. Han är unik på det sättet, säger svenske tränarprofilen i SVT:s ”Morgonstudion”.

LÄS MER: Lagkamratens klockrena hälsning till Erling Haaland – fräcka orden på bollen efter United-slakten avslöjade

Lagerbäcks ord

Genom pappan Alf-Inge Haaland har Erling fått fotboll inpräntat i sitt DNA men Lagerbäck vill även lyfta fram mammans stora betydelse. Gry Marita Braut är en gammal friidrottare och har bidragit en hel del till att bygga upp sonens otroliga fysik.
– Han har bra gener. Hon var ju friidrottare och höll på med sprint, och mångkamp också tror jag. Det är nog där han har ärvt sin snabbhet, och snabba muskler. Man väljer inte sina föräldrar men det gäller att ha tur där också, säger Norges förre förbundskapten i intervjun.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Lars Lagerbäck, Norge
220612 Lars Lagerbäck ahead of the Nations League football match between Norway and Sweden on June 12, 2022 in Oslo. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / COP 217 / VG0299

Erling Haaland är en sällan skådad målskytt och hittills har han levererat fullt ut på alla olika nivåer som han spelat på. 22-åringen slog först igenom hos Red Bull Salzburg med 29 mål på 27 matcher, sedan fick han sitt stora internationella genombrott hos Dortmund med makalösa 86 mål på 89 matcher.

LÄS MER: Sanningen bakom Zlatans mystiska tatueringar som chockade en hel värld – och sedan försvann spårlöst

Även i norska landslaget har Haaland ett otrolig målfacit med 21 fullträffar på 23 landskamper. Trots den makalösa framgången tror ändå Lars Lagerbäck att nya storstjärnan kommer att fortsätta vara ödmjuk och inte sväva iväg, för det finns ytterligare en okänd detalj som gynnar Haaland på det sättet.
– Han har en bakgrund som är positiv, han har ju morföräldrar som har en gård så han gillar att vara i den miljön, avslöjar svensken i Morgonstudion.

Hur många mål kommer Erling Haaland göra i år? Dela artikeln och säg din åsikt!