Lagerbäck aktuell för nytt landslagsjobb: ”Får tacka för det”

Lagerbäck aktuell för nytt landslagsjobb: ”Får tacka för det”

Lars Lagerbäck är glödhet som landslagstränare efter succén med Island i EM 2016. Nu kan ett nytt nordisk land vänta för 68-åringen.

I går blev det offentligt att Per-Mathias Högmo avgår som norsk förbundskapten. Norge har inlett VM-kvalet väldigt svagt och jagar upprättelse med helt ny förbundskapten.
– Vi ska omedelbart sätta igång processen med att hitta en ny landslagsledare. Vi har ingen tidsplan, men vi vet så klart att nästa landskamp är i mars och vi hoppas vara klara till dess, säger norska förbundets ordförande Terje Svendsen enligt TT.

Senaste ryktet löd att Erik Hamrén var det hetaste namnet och den förre svenske förbundskaptenen besökte även Oslo i början av veckan. Men han kan snuvas på jobbet av en annan landsman.

”Kungen av Island” har seglat upp som ett av de hetaste namnen, enligt norska tidningen Dagbladet. Lars Lagerbäck lämnade Island som en bragdmakare efter stora succén i EM 2016 där önationen nådde kvartsfinal i sitt allra första mästerskap.

Sedan sommaren har Lagerbäck klivit in som rådgivare åt Janne Andersson i Sveriges landslaget. 68-åringen är smickrad men fåordig om intresset från Norge.
– Man får väl ta det som uppskattning, det är alltid roligt när folk uppskattar det man gjort så det får man ju tacka för i så fall, säger Lagerbäck till SportExpressen.
– Jag ska svara på det när jag får frågan och det kommer jag nog inte svara på genom media.

Bland de övriga kandidaterna till det vakanta jobbet finns norrmännen Ståle Solbakken, Ole Gunnar Solskjaer och Kjetil Rekdal. Och norrmännen verkar hellre vilja ha en landsman än en svensk.
– Varken Hamrén eller Lagerbäck är ett bra val i mina ögon. Jag vill ha en norsk tränare som är mer intresserad av vad vi gör när vi inte har bollen. Nu får vi in en ny generation spelare där vi måste tänka på att ha bollen i laget, säger förre spelaren Morten Pedersen till norska Dagbladet.

LÄS MER: Här hyllas Lagerbäck och hans spelare som kungar.


 
Gilla Sportbibeln om du också är en riktig sportnörd.