Kosovare Asllanis fina gest för motståndarlaget – ryter till efter jättekritiken i VM: ”Sluta snacka skit”

Sverige har gjort stor succé i fotbolls-VM.
Men nu ryter lagkaptenen Kosovare Asllani till.
Hon sätter ned foten ordentligt efter jättekritiken i VM.

Svenska damlandslaget har överträffat mångas förväntningar och tagit sig till VM-semifinal utan att förlora en enda match hittills. Efter idel segrar i gruppspelet har Blågult sedan växlat upp ordentligt och levererat två toppenmatcher på raken i slutspelet.

Asllanis kritik

Först slog svenskorna ut världsettan USA efter straffläggning i åttondelsfinalen och sedan besegrade man succélaget Japan med 2-1 i kvartsfinalen. Många blågula spelare har imponerat men framförallt har de vunnit som ett lag och Kosovare Asllani har visat upp stort ansvar när hon fått ta över kaptensbindeln i Caroline Segers frånvaro.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Kosovare Asllani, Sverige
230811 Amanda Ilestedt of Sweden celebrates with Kosovare Asllani of Sweden after 0-1 during the FIFA Women’s World Cup quarterfinal between Japan and Sweden on August 11, 2023 in Auckland. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0685

Men nu vädrar ”Kosse” sin stora kritik efter att ha blivit konfronterad av en amerikansk journalist under VM. Anledningen är den oerhörda mängden glåpord och hat som motståndarlaget USA fått ta emot efter uttåget mot Sverige i åttondelsfinalen.

LÄS MER: Svenska VM-hjältens oväntade kritik mot svenska folket(!) efter storsuccén: ”Många som har trott…”

”Snackar skit”

Därför röt Asllani till mot den amerikanske journalisten och ansåg att USA-laget förtjänade mer respekt.
– Det amerikanska landslaget är pionjärer. Jag menar, de har lyft sporten, öppnat dörrar för det övriga samhället, för resten av världen. Ni är först med allt, berättar Asllani i en intervju med podcasten ”The Re-Cap Show”.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Kosovare Asllani, Sverige
230805 Kosovare Asllani of the Swedish women’s national football team at a press conference during the FIFA Women’s World Cup on August 5, 2023 in Melbourne. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0670

Kosovare Asllani fick nog och tyckte att den amerikanske journalisten ”snackade skit” efter en kritisk fråga och ville därför försvara motståndarlaget.
– Jag hade en intervju med en amerikansk journalist häromdagen och han pratade på så mycket. Jag tänkte bara: ”Hur kan du fråga mig det här?”. Han kunde fråga: ”Åh, hela USA pratar om att det amerikanska laget är slut och la la la”. Då sa jag bara: ”Sluta prata om det amerikanska laget”, det var egentligen det jag sa, berättar Asllani i podden.

LÄS MER: Sveriges oerhört vackra gest mot Japan direkt efter VM-segern – hyllas i hela fotbollsvärlden: ”Hjärtskärande”

USA:s damlandslag har aldrig tidigare missat en VM-medalj. Samtidigt som de tagit flera politiska strider senaste åren genom att kämpa mer jämställdhet och lika löner för damer och herrar inom världsfotbollen samt tagit ställning i frågor om rasism och hbtq-frågor.
– Ni höjer ribban för sporten på varenda nivå, både på och vid sidan av planen. Framförallt vid sidan av planen, säger Asllani i poddintervjun och hyllar USA-laget.
– De kommer garanterat att komma tillbaka, de har så mycket kvalitet i deras lag. Den här förlusten kommer inte att stoppa dem.

Håller du med Kosovare Asllani här? Dela artikeln och säg din åsikt!