Kosovare Asllani slår nu tillbaka efter tydliga kritiken mot henne – förklaringen efter Sveriges VM-förlust

Sverige missade VM-finalen efter ett sent baklängesmål.
Efter det har lagkaptenen Kosovare Asllani kritiserats.
Nu slår svenska landslagsstjärnan tillbaka.

Sverige VM-semifinal mot Spanien på tisdagen blev rejält dramatisk under de tio sista minuterna. Först tog spanjorskorna ledningen efter en riktig kalldusch för svenskorna, men svaret skulle komma kort senare.

”Asllani sover”

När inhopparen Rebecka Blomqvist stod för ett klassmål och kvitterade till 1-1. Men bara någon minut senare kom nästa chockmål när Spanien gjorde avgörande 2-1-målet efter en hörnvariant.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Kosovare Asllani, Sverige
230815 Kosovare Asllani of Sweden looks dejected after the FIFA Women’s World Cup semifinal between Spain and Sweden on August 15, 2023 in Auckland. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / kod MB / MB0694

Spanska ytterbacken Olga Carmona fick stå helt fri utanför straffområdet och prickskjuta in bollen över Zecira Musovic och in i mål via ribban. I samband med målet riktades tydlig kritik mot svenska lagkaptenen Kosovare Asllani för att hon inte agerat bättre.
– De är inte vakna. Asllani står och sover och kommer ut sent på spelaren, sa Viaplay-kommentatorn Henrik Strömblad i tv-sändningen.

LÄS MER: 11-årige Gabriels helt klockrena initiativ – har nu anmält domaren efter Sveriges VM-förlust: ”Var orättvis”

Asllanis svar

Asllani var kvar i straffområdet när den korta hörnan slogs och hann därför inte fram för att täcka skottet från motståndaren utanför straffområdet.
– De gjorde mål för att Carmona fick för mycket tid för att skjuta, sa den svenske Arsenal-tränaren Jonas Eidevall i engelska BBC-sändningen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Kosovare Asllani, Sverige
230815 Kosovare Asllani of Sweden looks dejected after the FIFA Women’s World Cup semifinal between Spain and Sweden on August 15, 2023 in Auckland. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / COP 217 / MB0694

Lagkamraten Fridolina Rolfö kan också erkänna att de slappnade av lite för mycket på hörnan som avgjorde allt i slutskedet av matchen.
– Så är det kanske i den situationen, vi behöver kliva på skytten som tar avslutet och vi är för sena i reaktionen. Så det kanske ligger någonting i det. Men jag kan inte säga vad det beror på, säger hon till SportExpressen.

LÄS MER: Oväntade kritiken mot Zlatan Ibrahimovic(!) – mitt under damernas fotbolls-VM: ”Undra vad han tycker”

Efter kritiken mot sig slår nu Kosovare Asllani tillbaka och förklarar vad som hände i samband med målet som krossade Sveriges finaldrömmar.
– De ställde upp med tre spelare och jag börjar alltid i boxen. Vi hade en ute redan. Så jag var med på det. Men ja… Vad ska man säga? Hon fick en drömträff, erkänner ”Kosse” efter matchen. 

Vad tycker du om Sveriges insats i fotbolls-VM? Dela artikeln och säg din åsikt!