Knallen: Storklubbens jättekupp mitt i Barcelonas svåra kris – vill snuva åt sig Messi och har erbjudit kontrakt

Knallen: Storklubbens jättekupp mitt i Barcelonas svåra kris – vill snuva åt sig Messi och har erbjudit kontrakt

Lionel Messis kontrakt har gått ut och han är officiellt klubblös.
Nu har han erbjudits ett nytt kontrakt.
Men inte av Barcelona – utan av en helt annan storklubb.

Under förra veckan gick Lionel Messis jättekontrakt med Barcelona till slut ut. Med tanke på att han ännu inte skrivit på ett nytt kontrakt med spanska giganten så är argentinaren officiellt klubblös.

Messis framtid

Det innebär att storstjärnan kan skriva på för en ny klubb helt gratis i sommar. Barcelona är fortsatt inte oroliga över situationen och menar att 34-åringen inte har några planer på att byta klubb under sommarens transferfönster.

Lionel Messi, Super League
Barcelona’s Lionel Messi reacts after a missed a penalty shot during the Champions League, round of 16, second leg soccer match between Paris Saint-Germain and FC Barcelona at the Parc des Princes stadium in Paris, Wednesday, March 10, 2021. (AP Photo/Christophe Ena) HAS134

Just nu gör Messi storsuccé med Argentina under Copa America och leder skytteligan i turneringen. Målet är att leda Argentina till den efterlängtade titeln och därefter väntar fortsatt kontraktsförhandling med Barcelona.

Lämnar gratis

Men samtidigt är Barcelona mitt inne i en ekonomisk kris och måste frigöra utrymme i lönebudgeten innan man kan skriva nytt kontrakt med Messi. Det här drömläget tänker nu en annan storklubb utnyttja för att snuva åt sig en av världens absolut bästa fotbollsspelare.

180630 Lionel Messi of Argentina during the FIFA World Cup round of 16 match between France and Argentina on June 30, 2018 in Kazan. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92079

Spanska tidningen AS rapporterar att franska storklubben PSG har erbjudit Messi ett väldigt lukrativt kontrakt för att övertala argentinaren. 34-åringen har ännu inte tagit ställning till det franska erbjudandet utan kommer att vänta till efter Copa America för att ta beslut om framtiden.

Men PSG är helt klart på jakt efter att lyckas sno åt sig den kontraktslöse Lionel Messi i sommar. Frågan är om han kommer att lämna Barcelona för första gången i karriären.

Var vill du se Lionel Messi spela nästa säsong? Dela artikeln och ge din åsikt!

LÄS MER: Danske guldhjälten har försvunnit helt – chockade alla genom att springa in naken(!) på planen: ”Sorgligt”

Få våra nyhetsbrev!