Klubbikonens jätteilska mot United – efter pinsamma förlusten: ”Barnen kommer inte vilja bära Unitedtröjor…”

De hade inte förlorat mot Burnley på Old Trafford sedan 1962.
Men i går blev det 0-2-förlust och besvikelsen kokade över.
– Unga barn kommer inte vilja bära Unitedtröjor efter det vi såg, säger klubbikonen Rio Ferdinand i BT Sports.

Manchester United kom till start med ett rejält skadedrabbat lag i går kväll. Victor Nilsson Lindelöf saknades på grund av sjukdom, skyttekungen Marcus Rashford är långtidsskadad samt Scott McTominay och Paul Pogba saknas enormt på mittfältet.

Uniteds bottennapp

Sedan blev det en mardrömslik hemmamatch på Old Trafford mot Burnley. Gästerna vann med klara 2-0 och United förlorade därmed sin allra första hemmamatch mot Burnley ända sedan 1962.

Hemmafansen lämnade arenan tidigare än slutsignalen i stor besvikelse och frågan är om inte det här var säsongens största bottennapp för Manchester United. Den pinsamma förlusten får en klubbikon att bli alldeles rasande.

”Det är pinsamt”

Förre storbacken och numera experten Rio Ferdinand vädrar sin jätteilska i BT Sports studio.
– Det finns unga barn i skolor runt om i landet. De kommer inte bära Unitedröjor. De kommer inte vilja komma hit och stötta United efter det vi såg i dag. Det kommer inte att hända. Fansen lämnar efter 84 minuter, det är pinsamt, säger Ferdinand enligt engelska BBC.

Även huvudtränaren Ole Gunnar Solskjaer är tydligt besviken efter att ha blivit nollat av Burnley på Old Trafford.
– Vi sträcker upp händerna och säger att det här inte är bra nog för klubben. Jag vill inte hänga kvar vid faktumet att vi ligger femma, säger Solskjaer enligt BBC.

Och nu kräver Solskjaer att klubben agerar under januarifönstret.
– Vi söker förbättringar, vi har våra mål. Vi har inlett en utrensning och nu kommer jag besvara alla frågor tills fönstret stänger. Vi jobbar på saker, säger norrmannen.

LÄS MER: Uppgifter: Petad av Zlatan – nu kan målkungen flytta till Manchester United