Ronaldinhos helgalna klausul i kontraktet – som hade fått alla korpenlirare att jubla högt

Ronaldinho är en av världens bästa fotbollsspelare genom tiderna.
Men han hade även sina laster i livet.
Nu har helgalna klausulen avslöjats som brasilianaren skrev i sitt kontrakt 2011.

När det kommer till klausuler i fotbollskontrakt så kommer alltid Stefan Schwarz att vara den ohotade vinnaren. Då svensken hade inskrivet i kontraktet med Sunderland att han inte fick resa ut i rymden.

Ronaldinhos klausul

Men även Ronaldinho har haft en bisarr klausul i ett kontrakt, som vi nog tror att alla korpenlirare hade jublat över. Det var när bolltrollaren lämnade Milan och flyttade hem till Brasilien 2011.

Ronaldinho
080810 OS 2008, Fotboll, Brasilien – Nya Zeeland: Ronaldinho, jubel. © Bildbyrån – Cop 72 SWEDEN ONLY

Ronaldinho skrev på för Flamengo och satte då ned foten för att få inskrivet i kontraktet att han skulle tillåtas få gå ut på krogen två gånger i veckan. Och Flamengo accepterade faktiskt det villkoret.

Full på träningar

Brasilianaren var känd för sitt festande vid sidan av fotbollsplanen – och framförallt under tiden i Milan.
– Vinst, förlust, bra insats eller dålig insats – Ronaldinho brydde sig inte. Han kunde ändå alltid hitta en fest och köra på långt in i natten, sa Milansupportern Paolo i en intervju med Bleacher Report 2017.
– Vi älskade honom i Milan, men han förstörde för sig själv och sin karriär och brydde sig inte alls om vilka som såg honom ute.

Ronaldinho
060307 Fotboll, UEFA Champions League, Barcelona v Chelsea: Ronaldinho, Barcelona (Jubel) © Bildbyrån – Cop 58

Även förre lagkamraten Alexander Hleb har hävdat att Ronaldinho kunde dyka upp berusad på träningarna i Barcelona. Och att det var därför han blev såld 2008.
– Ronaldinho och Deco kunde komma fulla till träning, sa Hleb i en intervju sommaren 2019.
– Det var därför Ronaldinho och Deco såldes 2008. Barcelona var oroliga för att de skulle ha dåligt inflytande på Lionel Messi.

Försvann spårlöst

Ronaldinho fick ändå kombinera både fotboll och utekvällar under sin tid i Flamengo. Där det blev 33 matcher och 15 mål mellan 2011-2012 men även här blev det ett infekterat avslut i klubben.

Där brassen försvann spårlöst i flera dagar i maj 2012. Sedan bröt han kontraktet och stämde Flamengo på grund av utebliven lön i fyra månader.

LÄS MER: Ronaldinhos alldeles egna smeknamn på Henke Larsson är den absolut största hyllningen till svensken