Klopp talar ut om konflikten i Liverpool: ”Logiskt att skicka hem honom”.

Tidigare i veckan hamnade Liverpoolförsvararen Mamadou Sakho i blåsväder med sin tränare Jürgen Klopp, då han blev hemskickad från lagets försäsongsturné i USA. Anledningen? Fransmannen visade inte tillräckligt med respekt för gruppen.
– Han var sen till en flygresa, missade ett pass och var sen till en måltid, säger Klopp till ESPN angående hela situationen.

Det har stormat en hel del kring 26-åringen den senaste tiden. Tidigare i år blev Sakho avstängd av UEFA efter att ha använt sig av ett otillåtet bantningspreparat och han har under pågående försäsong även dragits med skador. Men det var alltså inte skadorna som satte stopp för fransmannens fortsatta medverkan under träningslägret i USA – utan hans bristande attityd. Nu har Liverpool-tränaren tagit bladet från munnen och kommenterat hela situationen, för att undvika ytterligare spekulationer om mittbackens framtid i klubben.

– Jag måste bygga en grupp här och tänkte att det var logiskt att han flyger hem till Liverpool igen. Sen när vi kommer hem om åtta dagar kan vi prata om det. Det är inte så allvarligt. Det är som jag sagt tidigare: vi har vissa regler och måste respektera dessa. Om någon inte gör det eller ger mig känslan av att den inte gör det, då måste jag reagera. Det är allt, säger Klopp till ESPN.

I ligapremiären den 14:e augusti åker Liverpool till London för ett möte med Arsenal på Emirates Stadium.

LÄS MER: Klopp rensar i Liverpool – elva spelare ska bort.

Älskar du fotboll? Gilla Sportbibeln på Facebook.