Klopp rensar upp i Liverpool – hela elva spelare på väg bort.

Klopp rensar upp i Liverpool – hela elva spelare på väg bort.

Jürgen Klopp gör precis som José Mourinho i Manchester United, nämligen storstädning. Tysken är mitt inne i sin första sommar som Liverpools tränare och det är dags att börja rensa i förre tränaren Brendan Rodgers lagbygge. Klopp vill nämligen sätta sin egen prägel på laget.

Elva spelare förväntas lämna Liverpool i sommar och redan den här veckan ser tre namn ut att försvinna. Först ut är det Jordon Ibe, Martin Skrtel och Sergi Canos som flyttar vidare. Ibe har kommit överens med PL-rivalen AFC Bournemouth och flyttar innan helgen, Skrtel väntas bli presenterad som Fenerbahces nyförvärv under onsdagen och Canos har skrivit på ett fyraårskontrakt med Norwich.

Både Ibe och Canos har klausuler för vidareförsäljning och återköp inskrivna i kontrakten av Liverpool. Men fler avsked väntar då Klopp anser att truppen är alldeles för stor i nuläget. Floppvärvningen Mario Balotelli har också fått höra att hans framtid inte ligger hos Liverpool, enligt engelska medier.

Även anfallaren Christian Benteke är på väg ut och förhandlingar är i full igång med PL-kollegan Crystal Palace. Swansea har lagt bud på sin förre spelare Joe Allen, men Sevilla har också hört sig för kring EM-succén. Dessutom är tredjemålvakten Adam Bogdan på väg till Wigan och det råder en väldigt osäker framtid för kvartetten Andre Wisdom, Tiago Ilori, Lucas och Lazar Markovic, enligt de flesta uppgifterna.

Alltså kan en hel startelva försvinna innan hösten.

LÄS MER: 6 värvningar som Liverpool-fansen drömmer om.

https://youtu.be/gDz9J6rMRl8

Gilla Sportbibeln om du också älskar Premier League-fotboll.