KLART! Premier League-ikonen återvänder till storklubben igen – i helt ny roll: ”Jag är stolt”

.

Alla har bara väntat på bekräftelsen.
Den kom nu i dag.
Frank Lampard återvänder till Premier League igen och är ny huvudtränare för Chelsea.

Chelseafansen har bara väntat på dagen när stora klubbikonen Frank Lampard återvänder igen. I dag är just den dagen.

Lampard återvänder

För nu är det officiellt att 41-åringen gör comeback på Stamford Bridge igen och har skrivit på ett treårskontrakt som Chelseas nya tränare.
– Jag är stolt över att komma tillbaka till den här klubben som tränare. Alla vet min kärlek till det här laget och historien som vi delade. Nu fokuserar jag på att förbereda laget till kommande säsong. Jag är här för att jobba hårt och skörda fler framgångar till klubben. Jag kan inte vänta på att få börja jobba, säger Lampard till klubbens officiella webbplats.

Frank Lampard, Chelsea
080305 Fotboll, Champions league, Chelsea – Olympiakos: Frank Lampard och Didier Drogba, jubel.
© Bildbyrån – Cop 7
Sweden only

Den förre mittfältsgeneralen spelade för Chelsea i hela 13 säsonger och vann främst 3 Premier League-titlar och 1 Champions League-titel 2012. Lampard har gjort hela 429 matcher i Chelseatröjan och totalt 147 mål och räknas som en av klubbens allra största spelare.

Tuff utmaning i Chelsea

Engelsmannen lämnade Chelsea 2014 med ett mycket tungt farväl och spelade sedan både i New York City och Manchester City innan han la skorna på hyllan i början av 2017. Sedan dess har Lampard tagit över som huvudtränare för Derby i Championship.

Frank Lampard, Chelsea
100307 Fotboll, engelsk, FA-Cupen, Chelsea: Frank Lampard, glädje, jubel.
© Bildbyrån – Cop 7
SWEDEN ONLY

41-åringen var även nära att leda laget hela vägen upp till Premier League under sin debutsäsong men föll tungt i play off-finalen mot Aston Villa. Nu får han ändå återvända till Premier League igen.

Men det blir en mycket tuff utmaning för Lampard som tar över efter att Maurizio Sarri lämnat för Juventus. Då Chelsea nyligen tappat sin storstjärna Eden Hazard till Real Madrid och dessutom har transferförbud i sommar.

LÄS MER: TV4-experten Olof Lundhs jätteilska efter svenska VM-förlusten: ”Pinsamt!”

Toppdomaren Jonas Eriksson avslöjar: Därför BORDE Sverige fått straff i VM-semifinalen!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);