Klart: Han blir den fjärde att lämna United i sommar – flyttar efter fyra säsonger i Manchester

Klart: Han blir den fjärde att lämna United i sommar – flyttar efter fyra säsonger i Manchester

.

Först lämnade Romelu Lukaku, sedan även Alexis Sanchez och Chris Smalling.
Nu har den fjärde spelaren lämnat Manchester United i sommar.
I dag blev det klart att Matteo Darmian flyttar hem till Italien igen.

Inför sommaren meddelade Ole Gunnar Solskjaer att det skulle bli en del förändringar i spelartruppen. Daniel James, Aaron Wan-Bissaka och Harry Maguire värvades in till Manchester United.

Fjärde att lämna United

Samtidigt som Romelu Lukaku såldes för en hel del pengar till Inter. Även Alexis Sanchez lämnade på lån för Inter och Chris Smalling flyttade till Roma på ett lån.

Ole Gunnar Solskjaer, Manchester United
190730 Ole Gunnar Solskjær, manager of Manchester United, after the friendly match between Kristiansund and Manchester United on July 30, 2019 in Oslo.
Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / kod JE / 160448

Nu har det blivit klart med det fjärde spelartappet för Manchester United. Och återigen är det flytt från Old Trafford till Serie A som gäller.

Fyra säsonger i United

Ytterbacken Matteo Darmian blev i dag klar för en flytt från United till hem till Italien igen och ny klubbadress är Parma. Övergångssumman skrivs till drygt 40 miljoner kronor och ett kontrakt är klart till och med 2023.

Manchester United
190730 Diogo Dalot of Manchester United celebrates with teammates after the 0-1 goal during the friendly match between Kristiansund and Manchester United on July 30, 2019 in Oslo.
Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / kod JE / 160448

Det blev totalt fyra säsonger och 92 matcher för Darmian hos Manchester United men totalt sett hade 29-åringen det tufft i England med ont om speltid. Hos Parma blir italienaren nu lagkamrat med succésvensken Dejan Kulusevski och svenskbekantingen Riccardo Gagliolo.

LÄS MER: Jätteilskan mot PL-stjärnan – efter vansinnestacklingen: ”Dummaste någonsin!”

Nya framtidsbeskedet för Zlatan Ibrahimovic – efter alla flyttrykten: ”Det är ett skämt”