Nya framtidsbeskedet för Zlatan Ibrahimovic – efter alla flyttrykten: ”Det är ett skämt”

.

Zlatan Ibrahimovic har öppet börjat flörta med Manchester United.
Samtidigt som kontraktet är på väg ut med Los Angeles Galaxy.
– Det är ett skämt, säger nu MLS-lagets sportchef Jovan Kirovski enligt SportExpressen.

Han har nu gjort 23 mål på 23 matcher. Zlatan Ibrahimovic är verkligen stekhet i MLS för tillfället men samtidigt hopar sig de mörka molnen.

Zlatans flört med United

För framtiden är fortfarande mycket oviss för 37-åringen. Med bara fyra månader kvar på kontraktet har ”Ibra” öppet börjat flörta med Manchester United om en eventuell övergång.

Zlatan Ibrahimovic, MLS
190413 Zlatan Ibrahimovic of LA Galaxy during the MLS regular season football match between LA Galaxy and Philadelphia Union on April 13, 2019 in Los Angeles.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87922

Och det har skapat rejäla rubriker i fotbolls-England. Dessutom har Unitedtränaren Ole Gunnar Solskjaer svarat.
– Vem vet? Han har mitt nummer. Han har tittat på mitt hus. Vi kan snacka våra modersmål. Om han är seriös, så kommer jag alltid att prata med Zlatan, sa norrmannen till VG.

Los Angeles Galaxys svar

Nu svarar även Los Angeles Galaxy för hur Zlatans framtid i klubben ser ut. MLS-klubbens sportchef Jovan Kirovski meddelar i en intervju med SportExpressen att man kommer att ta ett beslut i slutet av året.

Zlatan Ibrahimovic, LA Galaxy
Los Angeles Galaxy forward Zlatan Ibrahimovic celebrates after scoring on a penalty kick during the second half of an MLS soccer match against the Portland Timbers, Sunday, March 31, 2019, in Carson, Calif. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez)

Men att man så klart hoppas kunna förlänga med stjärnsvensken.
– Det är bara att titta på vad han har gjort för klubben… Allt handlar om att prestera och det har han gjort – på allra högsta nivå. Så, givetvis. Det är en spelare som levererar varje match, så vi får se hur det går, säger sportchefen till kvällstidningen.

”Det är ett skämt”

Galaxys sportchef Kirovski får även svara på Zlatans uppmärksammade flört med United.
– Jag såg intervjun, men jag tror inte att han var seriös. Jag tolkade det mer som att han slog fast att han var färdig med det där. I mina ögon var det ett skämt. Det är mycket grejer runt Zlatan eftersom han är ett av de största namnen i idrottsvärlden, speciellt inom fotbollen. Jag har absolut inga problem med det eftersom han jobbar så hårt varje dag, gör sina mål och presterar på planen. När det kommer till spelare som verkar på en så extremt hög nivå får man räkna med sådana saker, säger han till SportExpressen.

Om bara en månad fyller Zlatan 38 år och frågan är hur mycket länge till han klarar av att prestera på den höga fotbollsnivån.
– Han är ett fysiskt fenomen och hans teknik är inte normal för en så stor kropp. Man behöver inte fokusera på hans ålder, snarare på hans prestationer och han har inte slagit av på takten överhuvudtaget. Han är en unik talang. En normal spelare hade inte presterat på den här nivån vid 38 års ålder, men Zlatan är ingen normal spelare, säger Kirovski i intervjun.

LÄS MER: Solskjaers svar – efter Zlatans oväntade ord: ”Om han är allvarlig så…”

Här fortsätter Zlatans HYSTERISKA målform – gjorde sjunde(!) målet på fyra matcher i natt!