Kim Källströms sylvassa kritik mot VM 2026 – sågar nu mästerskapet fyra år för tidigt: ”Jag kommer att kräkas”

Fotbolls-VM 2022 är över, och det blev till sist Argentina som fick fira ett VM-guld.
Om fyra år är det dags igen, men då kommer mästerskapet att innehålla 48 lag istället för 32.
Något som inte har tagits emot väl hos alla – och inte heller hos Kim Källström
som sågar formatet helt.

Söndagens VM-final i Qatar blev kanske den mest dramatiska finalen någonsin. Argentina med Lionel Messi i spetsen stod till slut som segrare i en match som inte kan liknas på annat sätt än att det var en fullständig bergochdalbana rent känslomässigt. Argentina tog därmed sin första VM-titel sedan 1986, och det var samtidigt Messis allra första i karriären.

Nya formatet i VM

Nu väntar, som vanligt, fyra års uppehåll innan nästa världsmästerskap i fotboll går av stapeln. 2026 är det USA, Kanada och Mexiko som står för värdskapet, och man kommer göra det i ett helt nytt format när det gäller fotbolls-VM. För istället för 32 deltagande länder som det tidigare varit kommer det år 2026 inkludera 48 nationer.

Annons: Hajper sponsrar Släpp Sargens Drömresa – just nu får alla nya kunder ett välkomsterbjudande

Artikeln fortsätter efter bilden.

Planen från Fifa har tidigare varit att låta länderna möta varandra i grupper om tre där de två bästa går till slutspel, men efter den enorma dramatik som utspelade sig under årets VM har Fifa och president Gianni Infantino meddelat att man kommer se över formatet igen.

LÄS MER: Omtalade bilderna på Zlatan under VM-guldfirandet – alla säger samma sak om honom: ”Han ville nog att…”

”Kommer kräkas”

Men det nya formatet med 48 lag tas inte emot med öppna armar överallt, och den förre storspelaren och sedermera TV4-experten Kim Källström är starkt kritisk till idén.
– Det därför jag kommer kräkas på 48 lag, säger Källström i sändningen efter finalen och syftar på den dramatik som ägde rum i gruppspelet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Kim Källström

Källström tillägger:
– Inför sista omgången levde allting. Det var mål och målskillnad, som när Sydkorea stod i mittcirkeln och väntade. Min känsla är att det har varit spänning hela tiden. Man väntade in på målsnöret. Det tar jag med mig, säger han.

LÄS MER: Lionel Messis vackra ord till Diego Maradona mitt i VM-finalrysaren – okända bönen har nu avslöjats