Kim Källström om nya livet – efter fotbollen: ”Det är inte det man vill göra…”

Han var en stark bidragande orsak till Djurgårdens framgång i fjol.
Men efter att ha lagt skorna på hyllan har Kim Källström tagit avstånd från klubben.
– Jag ville dra mig undan lite när jag slutade för att låta laget köra sitt race utan mig, säger han till SportExpressen.

Det slog ned som en bomb under början av 2017 att Kim Källström, med 131 landskamper i bagaget, var klar för Djurgården.

Kim Källströms nya liv

36-åringen var också en av de stora bidragande orsakerna till ”Blåländernas” fina fjolårssäsong, då de slutade på en tredjeplats. Men inför säsongen valde plötsligt Källström att lämna klubben och lägga skorna på hyllan.

Kim Källström
180408 Djurgårdens tidigare spelare Kim Källström uppvaktas innan fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Djurgården och Trelleborg den 8 april 2018 i Stockholm.
Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Sedan dess har Källström synts till i Discoverys sändningar i såväl Europa League som VM-kvalet i fotboll. Samtidigt har han valt att ta ett steg bort från Djurgården.
– Jag brukar åka ut till Kaknäs ibland för att ta en kaffe och snacka lite med kompisarna. Sedan umgås jag mycket med Andreas Isaksson och Jonas Olsson så man har ju ändå bra koll på vad som händer, säger han till SportExpressen, och fortsätter:
– Men jag känner lite eftersom jag hade den rollen jag hade i Djurgården ville jag också dra mig undan lite när jag slutade för att låta laget köra sitt race utan mig. Jag kände att det var viktigt att jag inte ska stå där hela tiden och titta över axeln. Det är inte alls det man vill göra.

Kim Källström
171105 Djurgårdens Kim Källström under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Kalmar och Djurgården den 5 november 2017 i Kalmar.
Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN / COP 170

”Viktigt för Djurgården”

Källström tycker dock att Djurgården klarar sig alldeles utmärkt utan honom.
– Jag tycker att de har gjort en väldigt fin säsong. Cuptiteln betydde otroligt mycket, symboliskt var den väldigt viktig för föreningen och just det här att man är tillbaka och är en förening som räknas. Det tror jag är viktigt för klubben och klubbens identitet.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/7Ys1ypX3BXvOufVUu2wQfVJj1b4kZwnURl5wAumAFjxOx5CpQvvASd5Jcmci_e09″ aspect_ratio=”1:1″ /]

Dela artikeln för att hylla landslagslegendaren Kim Källström!

LÄS MER: Svenske fotbollstalangen tvingas lägga av – bara 19 år gammal(!): ”Jag hade änglavakt”

Niklas Holmgren om ögonblicket som förändrade hela hans liv: ”Jag mådde inte alls bra…”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);