Niklas Holmgren om ögonblicket som förändrade hela hans liv: "Jag mådde inte alls bra..."

Niklas Holmgren om ögonblicket som förändrade hela hans liv: ”Jag mådde inte alls bra…”

Han en av Sveriges mest folkkära kommentatorer.
Men annat var det 2012, då Niklas Holmgren inte fick förlängt med Viasat – någonting som fick honom att ändra sitt liv helt.
– Jag mådde inte alls bra då, säger han till SportExpressen.

Oavsett om det är en toppmatch i Premier League, NHL, Champions League eller hockey-VM så kan man räkna med att det finns en stor chans att Niklas Holmgren är kommentator. Han är en av Viasats mest profilerade och folkkära kommentatorer, och har en given roll i kanalens storsatsning på toppidrott.

Niklas Holmgrens mardröm

Men det har inte alltid varit självklart. Under sommaren 2012 fick Holmgren beskedet att hans kontrakt med Viasat inte skulle förlängas.
– Jag mådde inte alls bra då. Det var flera privata problem som gjorde att livet var tufft. Men till slut insåg jag att jag var tvungen att ta mig ur det där, säger han till SportExpressen.

Niklas Holmgren
180512 Viasats expertkommentator Rickard Wallin och kommentator Niklas Holmgren inför ishockeymatchen mellan Slovakien och Sverige under ishockey-VM den 12 maj 2018 i Köpenhamn.
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92037

Sedan dess har hans liv tagit en annan vändning, och han har gjort flera stora förändringar.
– Det är när man verkligen är nere på botten som det är lättare att göra en förändring. Är det riktigt illa kan det bara bli bättre, säger han till kvällstidningen och fortsätter:
– Jag har slutat dricka alkohol, jag kände mig klar med det och mådde inte bra när jag gjorde det. Sedan har jag blivit mycket bättre på att ta hand om mig själv, jag motionerar mer och försöker verkligen gå ner i varv.

Holmgrens nya kärlek

Holmgren har dessutom, sedan tre år tillbaka, hittat en ny kärlek i Jeanette, 44. Hon pluggar till präst, och enligt Holmgren så är han ”supporter när hon predikar i kyrkan”.

Niklas Holmgren
180512 Viasats kommentator Niklas Holmgren inför ishockeymatchen mellan Slovakien och Sverige under ishockey-VM den 12 maj 2018 i Köpenhamn.
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92037

Niklas Holmgren firar i år 25 år som kommentator för NHL-hockey där han inledde kommenterandet redan 1993 och han har även snackat till Premier League-fotboll sedan ligan startade säsongen 1992/93. Oerhört imponerande!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/eXg7nMpy5Pt1TNbMEihbKK-TK8PjmReSfcKG1OLV8g7DUX7xet2NY-IzG3Vwahji” aspect_ratio=”1:1″ /]

Dela artikeln om du gillar att höra Niklas Holmgrens röst i rutan!

LÄS MER: 7 största ögonblicken med favoriten Niklas Holmgren!

Niklas Holmgren som UFC-kommentator är det bästa som hänt internet