Kennet Anderssons ilska efter nya ryktet om Thomas Ravelli – VM 94-hjälten slår tillbaka: "Det är ren lögn"

Kennet Anderssons ilska efter nya ryktet om Thomas Ravelli – VM 94-hjälten slår tillbaka: ”Det är ren lögn”

Ett rykte har väckts till liv om VM 94-hjälten Thomas Ravelli.
Nu kliver gamla lagkamraten Kennet Andersson in och slår tillbaka.
– Man skulle kunna säga ”inga kommentarer” till en sån här sak, men i det här fallet vill jag kommentera. Det är ren lögn, säger han till Expressen.

Det går aldrig att få nog av fotbolls-VM 1994. Bragdsommaren som för alltid har en speciell plats i svenska folkets hjärtan.

VM-bragden 94

Sverige bärgade ett oförglömligt VM-brons och den mest minnesvärda matchen var VM-kvartsfinalen mot Rumänien som gick till straffläggning. Och där klev målvakten Thomas Ravelli in som den stora hjälten och ledde Blågult till semifinal.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Thomas Ravelli, fotboll
191029 Thomas Ravelli blir intervjuad i sitt hem den 29 oktober 2019 i Mölnlycke. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_456

En legendarisk match som rumänerna aldrig tycks vilja glömma heller för nyligen gästade VM 94-spelarna Ilie Dumitrescu och Florin Prunea den rumänska tv-kanalen Digi Sport för att prata gamla minnen. Då avslöjar Dumitrescu, som gjorde det sista straffmålet för Rumänien i den matchen, vad han och Ravelli sa till varandra i samband med straffen.
– Innan jag skulle skjuta så gestikulerade han (Ravelli) mot mig, som att han sa: ”kom igen, jag har väntat på dig”, erkänner rumänen för Digi Sport.
– Efter att jag hade gjort mål så använde jag mindre bra ord. Hela landet kunde se vad jag sa till honom.

Ravelli upprörd

Sedan avslöjar lagkamraten Prunea, som vaktade stolparna den dagen 1994, vad han egentligen tycker om Thomas Ravelli. Han hyllar svensken som målvakt, men inte som person.
– Jag har aldrig gillat honom, säger Rumänen till tv-kanalen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Kennet Andersson, fotboll
200726 IFK Göteborgs sportchef Kennet Andersson under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Häcken och IFK Göteborg den 26 juli 2020 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0016

Därefter väcks ett helt nytt rykte till liv när Prunea offentliggör att han fått höra att inte ens de svenska spelarna tycker om Ravelli. Något som Kennet Andersson ska ha berättat för rumänen i samband med matchen.

LÄS MER: Thomas Ravellis stora bekännelse om VM 94-gänget – därför vägrar han: ”Det blir inget”

När både Ravelli och Andersson konfronteras med uppgifterna från Rumänien så blir målvaktsikonen rejält upprörd. Medan Kennet slår tillbaka ordentligt.
– Nej du, det där stämmer inte. Thomas var bjuden på mitt bröllop och något sånt har jag aldrig sagt till honom (Prunea), säger Andersson till Expressen.
– Man skulle kunna säga ”inga kommentarer” till en sån här sak, men i det här fallet vill jag kommentera. Det är ren lögn.

Vad är din ärliga åsikt om det här VM 94-ryktet? Dela artikeln och säg vad du tycker!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev