Kanadas bittra utspel i natt – efter VM-uttåget mot Sverige: ”Det känns inte rätt!”

.

Sverige är vidare till VM-kvartsfinal efter 1-0 mot Kanada.
Och i natt var förlorarna riktigt bittra.
– Det känns inte rätt att Sverige vann, säger storstjärnan Christine Sinclair enligt SportExpressen.

Vilken galen avslutning det blev på Sverige-Kanada i VM-åttondelsfinalen i går kväll. Efter en mållös första halvlek hände verkligen ALLT i den andra halvleken.

Kanadas bittra utspel

Sverige gjorde 1-0 i en mönsterkontring, Hedvig Lindahl bjöd på en monsterräddning för att plocka en straff och VAR hamnade så klart i fokus. Men det var Sverige som vann matchen och nu är klart för VM-kvartsfinal mot Tyskland på lördag.

Sverige, fotbolls-VM
190624 Kosovare Asllani and Stina Blackstenius celebrate the 1-0 goal during the FIFA Women´s World Cup round of sixteen match between Sweden and Canada on June 24, 2019 in Paris.
Photo: Simon Hastegård / Bildbyrån / Kod SH / 180086

Efter matchen var Kanada rejält bittra och flera spelare kunde inte förstå hur de förlorade mot Sverige. Speciellt straffmissaren Janine Beckie var rejält missnöjd och stod för ett bittert utspel i natt.

”Men vi var bättre…”

Framförallt för vad som hände vid avgörande 1-0-målet.
– Vi gör det riktigt dåligt som ger bort bollen där, det är svårt för mig att svälja, säger Beckie enligt SportExpressen.
– Backlinjen gör det bra som jagar i kapp, sen i den kollisionen som uppstår kan bollen hamna var som helst. Sverige hade tur att den gick in i mål.

Sverige, fotbolls-VM
190122 Christine Sinclair of Canada during the international friendly match between Norway and Canada on January 22, 2019 in La Manga.
Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / 170271

Beckie utvecklar sedan sin stora besvikelse och menar att Kanada var det bättre laget.
– Vi var bättre. Vi tog bort deras spelare hela matchen. De fick en chans och då blev det mål. Det är bra gjort av Sverige, men vi var bättre, säger hon enligt Fotbollskanalen.

”Det känns inte rätt”

Tur, alltså. När Sverige stod för en helt perfekt kontring som Kosovare Asllani drev upp på mittplan och avslutade med att servera Stina Blackstenius som läckert kunde placera in bollen förbi en utrusande målvakt.

Beckie fick även chansen att ta revansch från straffpunkten lite senare men då visade Lindahl upp ren briljans med en jätteräddning. Kanada gav allt för en kvittering men misslyckades i alla sina försök.
– Det är svårt att hitta orden nu. Det är fruktansvärd besvikelse, för jag tycker att vi spelade bra. Jag är oerhört besviken på resultatet. Jag kan inte begära något mer från mina lagkamrater i dag, de gjorde allt rätt. Ändå förlorar vi. Det är oerhört tungt. Det känns inte rätt att Sverige vann, säger storstjärnan Christine Sinclair enligt kvällstidningen.
– Vi hade vunnit fyra av fem matcher. Det kommer att svida ett tag, vi spelade så bra. Men vi hade definitivt ett lag som kunde gått längre i den här turneringen, så det är en besvikelse.

Dela artikeln för att hylla våra blågula landslagshjältar!

LÄS MER: Sverige till VM-kvartsfinal – efter stora dramat!

Hedvig Lindahl avslöjar spelet – bakom magiska straffräddningen: ”Känner mig dum”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);