Efter ett otroligt drama besegrades Kanada med 1-0 i åttondelsfinalen.
Stor matchhjälte blev målvakten Hedvig Lindahl som räddade en straff.

Det blev en stenhård drabbning på Parc des Princes i kväll när Sverige gjorde upp med Kanada i VM-åttondelsfinalen. Och det blev oerhört jämnt.

1-0 av Stina Blackstenius

Efter den första halvleken hade inte ens något av lagen ett skott på mål. Sedan började andra halvlek på bästa möjliga sätt med en svensk mönsterkontring efter 55 minuter.

Sverige, Fotbolls-VM
190624 Stina Blackstenius celebrates tighter with Kosovare Asllani of Sweden after scoring 1-0 during the FIFA Women´s World Cup round of sixteen match between Sweden and Canada on June 24, 2019 in Paris.

Kosovare Asllani drev upp bollen genom planen och hittade sedan fram till en djupledslöpande Stina Blackstenius med en utsökt passning. Blackstenius var sedan hur kylig som helst framför målet och placerade bara bollen vid sidan av en utrusande målvakt till det så viktiga 1-0-målet.

VAR-drama efter hands

Sedan tryckte Kanada på rejält för en kvittering och fick drömläget i 69:e minuten. När en olycklig hands på assisthjälten Asllani resulterade i straff.

Men först efter en längre VAR-granskning av domarteamet kunde straffen bli av. Janine Beckie fick möjligheten från straffpunkten och slog den även bra.

Jätteräddning av Lindahl

Ännu bättre gjorde Hedvig Lindahl det som sträckte ut rejält för att rädda straffen med en framtida klassisk räddning. Ett enormt jubel utbröt bland de svenska spelarna efter lättnaden av Lindahls räddning.

190624 Goalkeeper Hedvig Lindahl of Sweden celebrates saving a penalty during the FIFA Women´s World Cup round of sixteen match between Sweden and Canada on June 24, 2019 in Paris.

Sverige kunde sedan hålla ut och vinna åttondelsfinalen med 1-0 efter ett stort drama sista kvarten. Där både Asllani var nära att göra 2-0 och när klockan tickat upp så långt som till 98 minuter kom även en ny misstänkt handssituation i svenska straffområdet.

Nu väntar Tyskland

Men den här gången valde domaren att fria och blåste istället av matchen. Enorma glädjescener utbröt sedan hos de svenska spelarna som nu ska få spela kvartsfinal i fotbolls-VM.

För nu väntar en glödhet VM-kvartsfinal mot stornationen Tyskland. Matchen spelas nu på lördag

Dela artikeln för att hylla våra landslagshjältar!

Svenska jätteilskan efter nya OS-nobben: ”Märkligt beslut – känns åt helvete”

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);