Jürgen Klopps första ord som Liverpooltränare 2015 – får nu alla att häpna fem år senare

Liverpool har vunnit Premier League för första gången.
Men om man frågar Jürgen Klopp var det ingen överraskning.
Nu sprider sig videon på hans allra första presskonferens om Liverpooltränare 2015 och orden som får alla att häpna i dag.

8 oktober 2015 utsågs Jürgen Klopp till ny Liverpooltränare. Han fick ta över ett underpresterande lag som låg på 10:e plats i Premier League-tabellen.

Klopps ord 2015

Men Klopps självförtroende var stort och han visste vad som väntade i framtiden. Fem år senare är Liverpool världens bästa klubblag och har under det senaste året vunnit Champions League och klubblags-VM.

Jürgen Klopp, Liverpool
Jürgen Klopp, Liverpool. FOTO: Twitter.

Under torsdagskvällen kom även den mest efterlängtade titeln av dem alla. När Liverpool säkrade sin allra första Premier League-vinst i klubbens historia och den 19:e ligatiteln genom tiderna.

Första PL-titeln

30 års väntan är äntligen över och ingen är mindre överraskad än Klopp. Mitt i det segerrusiga titelfirandet hos Liverpoolsupportrar världen över sprids nu en video från tyskens allra första presskonferens som Liverpooltränare.

Jürgen Klopp, Liverpool
190601 Head coach Jürgen Klopp of Liverpool celebrate after the UEFA Champions League final between Tottenham and Liverpool on June 1, 2019 in Madrid. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92302

Där han bokstavligen ser in i framtiden. Orden som sas redan för fem år sedan får alla att häpna nu i dag när Liverpool står som engelska ligamästare igen.

Liverpool-succé

Så här sa Klopp den dagen 2015:
– Snälla, ge oss tiden för att göra det jobb som krävs. Men när jag sitter här om fyra år så tror jag att vi har vunnit en titel. Om inte så är nog min nästa klubb i Schweiz…, sa tysken innan han brast ut i ett skratt, se videon här nedanför.

Fyra år efter den dagen hade Liverpool vunnit Champions League och var på god väg mot ligatiteln efter en imponerande säsongsinledning. Klopp har hållit sitt löfte och förvandlat Liverpool till en maktfaktor inte bara i England utan i hela världen.

Se videon:

LÄS MER: Här bryter Jürgen Klopp ihop i glädje – kan inte hålla tillbaka tårarna efter enorma väntan

Få våra nyhetsbrev!