Här bryter Jürgen Klopp ihop i glädje – kan inte hålla tillbaka tårarna efter enorma väntan

30 år har gått.
Nu har Liverpool – till sist! – vunnit ligan.
Då rann det över för Jürgen Klopp.

Väntan har varit lång för Liverpool och dess supportrar. Men under torsdagen – efter en 30 års lång väntan – så tog man sin allra första Premier League-titel.

Säkrade ligatiteln

Jürgen Klopps manskap har varit rysligt dominanta under hela hösten och vintern, och det har under våren varit otroligt ickespännande. Men coronaviruset och pausandet av ligaspelet gjorde att väntan blev lång, och länge var det osäkert om Premier League ens skulle spelas klart.

Jurgen Klopp, Liverpool
190601 Head coach Jürgen Klopp of Liverpool celebrate after the UEFA Champions League final between Tottenham and Liverpool on June 1, 2019 in Madrid. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92302

Men nu är spelet igång igen, och när Manchester City på torsdagskvällen förlorade mot Chelsea stod det klart att Liverpool vinner Premier League 2019/2020. Och för Jürgen Klopp blev känslorna för många.

Klopps tårar

I en intervju med Sky Sports så inledde Klopp med att hylla gamla spelare, som Kenny Dalglish och Steven Gerrard, och började sedan gråta.

– Den här klubben är absolut fantastisk. Det mina spelare har lyckats åstadkomma de senaste två-tre åren är exceptionellt. Det är ett sant nöje för mig att få träna dem, säger han.

Foto: Skärmdump/Twitter

Han berättar att han känner sig lättad.

– Jag har inte väntat i 30 år, men det är en lättnad efter den här perioden när ingen riktigt visste vad som skulle hända. Varje match i Premier League är dessutom svår. Jag kände igår att ”vi kommer klara det”. Den här titeln är tillägnad alla våra supportrar, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!