Jonas Erikssons stenhårda kritik – rasar mot beslutet under stormatchen i EM: ”Okänsligt och oprofessionellt”

Italien fick rött kort – men VAR ändrade domslutet.
Då rasade Jonas Eriksson.
– Det är okänsligt och oprofessionellt, säger SVT-experten.

Sverige fick 1-1 i EM-premiären mot Nederländerna, och efteråt var de svenska spelarna självkritiska. Man menade att man inte alls kom upp i högsta kapacitet, och att det finns mycket att förbättra framöver. Men om det var något lag som imponerade i premiären så var det Frankrike.

Erikssons ilska

I deras premiär mot Italien så spelade de ut hela registret, och redan i halvlek så var matchen i stort sett avgjord, efter ett hattrick från Grace Geyoro. Frankrike blev det första laget i EM-historien att göra fem mål under en första halvlek, och i andra halvlek såg det bara ut att bli värre för Italien.

Foto: SVT

Lagkaptenen Sara Gama satte dobbarna högt upp på ovan nämnda Geyoro, varpå domaren tog fram det röda kortet. Men efter att beslutet VAR-granskats så ändrades domslutet till ett gult. Det fick den tidigare toppdomaren, och numera SVT-experten Jonas Eriksson, att se rött.

”En tydlig utvisning”

Han menar att han är ”otroligt förvånad”, och kallar dessutom det hela för ”okänsligt och oprofessionellt”.

– Det är en tydlig utvisning. Äventyrar Gama motspelarens säkerhet? Ja. Alla gånger i veckan, säger Eriksson i SVT:s sändning.

200913 Jonas Eriksson i Dplay’s studio under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Hammarby och Helsingborg den 13 september 2020 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Chris Kavanagh var den assisterande videodomaren, alltså personen som tog beslutet. Nu gissar Eriksson att han dömt färdigt för turneringen.

– Min gissning är att Chris Kavanagh (assisterande videodomaren) inte kommer få många fler matcher i turneringen. För det här var käpprätt fel.

Se situationen här (Extern länk till SVT)

LÄS MER: Birgit Prinz ägde varenda mästerskap och vägrar lämna fotbollen – i dag lever anfallsikonen ett liv i skymundan