Jesper Blomqvist utser sina tre bästa lagkamrater någonsin och skapar mäktigaste supertrion vi sett

Jesper Blomqvist utser sina tre bästa lagkamrater någonsin och skapar mäktigaste supertrion vi sett

Jesper Blomqvist har representerat några av Europas största klubbar.
Nu får svenske legendaren utse de tre bästa lagkamraterna från karriären.
Och det är verkligen en helt otrolig supertrio som Blomqvist plockar fram.

Han växte upp i lilla Tavelsjö, utanför Umeå, och skulle komma att få se världen hos några av Europas allra största fotbollsklubbar. En ung Jesper Blomqvist fick sitt stora genombrott hos IFK Göteborg innan större klubbadress snart kallade på honom.

Blomqvists karriär

Hos ”Blåvitt” blev det fyra SM-guld och möjligheten att få spela i Champions League. Blomqvist imponerade så pass mycket ute i Europa att storklubben Milan övertygades snabbt och värvade svensken.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jesper Blomqvist, Manchester United
150903 Manchester Uniteds Jesper Blomqvist under fotbollsmatchen Legends Game mellan Manchester United legends och Liverpool legends den 3 september 2015 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån / 135440

Under tiden i Italien blev det spel i både Milan och Parma innan drömflytten blev verklighet. Självaste Manchester United hörde av sig och tränarikonen Sir Alex Ferguson hade fått upp ögonen för den avige kantspringaren.

LÄS MER: Jesper Blomqvist avslöjar sitt absoluta favoritlag – och nobbar både IFK Göteborg och Milan: ”Det är mitt lag”

Bästa tränaren

Blomqvist var en del av den historiska säsongen 1998/99 när United lyckades med bedriften att vinna trippeln med Premier League, FA-cupen och Champions League. Det blev ytterligare spel i Everton och Charlton innan han vände hem till Sverige igen och spel i Djurgården, Enköping och Hammarby innan karriären tog slut.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jesper Blomqvist, Manchester United
980722 Manchester U (Manchester United): Manager Alex Ferguson och Jesper Blomqvist © Bildbyrån – © 7

Så ni förstår att vi pratar om någon som har spelat med världens bästa spelare och i en otrolig intervju med Grunden Bois får han dela med sig av vilka personer som mest stuckit ut under hans framgångsrika karriär. Först får han en fråga om vem som varit den bästa tränaren som han någonsin haft.
– Roger Gustafsson i Blåvitt. Han var bäst och viktigast för mig. Men gillade ju även Alex Ferguson, erkänner Jesper i intervjun med fotbollslaget.

LÄS MER: Jesper Blomqvists miss som tvingade Roy Keane att stå över sitt livs match – avslöjar nu totala vredesutbrottet

Bästa lagkamrat

Sedan blir det ännu mer när frågorna leder in på lagkamrater som svensken haft genom åren. Blomqvist svarar snabbt på vem som varit den mest underskattade lagkamraten han spelat med.
– David Beckham! Jag tycker han var enorm, säger han som svar.

Därefter får Jesper Blomqvist utse de tre bästa lagkamraterna som han någonsin spelat med och då skapar han en riktig drömtrio. Det måste verkligen varit en ynnest att få spela med tre så stora ikoner.
– Paolo Maldini, Roy Keane och Paul Scholes, svarar Blomqvist på frågan.

Vad tycker du om Jesper Blomqvists val? Dela artikeln och säg din åsikt!