Jättesågningen från Norge efter Sveriges stora fiasko i EM-kvalet mot Österrike säger allt: ”Förödmjukade”

Sverige förlorade mot Österrike och kommer med största sannolikhet missa EM 2024.
Då är grannlandet Norge framme med sågen.
– Nu kan vi skratta lite, säger Kjetil Rekdal i VGTV.

Under tisdagskvällen förlorade Sverige EM-kvalsmatchen mot Österrike med 1-3. Trots flera bra chanser för Sverige i första halvleken var det bortalaget som klev ut i andra halvlek och tog ledningen tidigt. Och sen gick det bara utför.

Norska hånet

Tre minuter senare stod det 2-0, och snart var ställningen 3-0 efter att Isak Hien orsakat en straff som Österrikes Marko Arnautovic förvaltade. Trots ett tröstmål från Emil Holm i 90:e minuten var det svenska nederlaget ett faktum.

Sverige, EM-kval
230912 Victor Nilsson Lindelöf of Sweden looks dejected during the UEFA Euro Qualifier football match between Sweden and Austria on September 12, 2023 in Stockholm. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / kod JZ / JM0531

Efter förlusten är möjligheterna nu minimala för Sverige att ta sig till EM 2024. Vilket noteras av vårt grannland Norge.
– Förlust betyder att det är över för Sverige. De sprack helt. Nu kan vi skratta lite. De har gjort narr av Norge om de vinner ett terränglopp på tio år, säger VGTV:s kommentator Kjetil Rekdal.

Pikar Sverige

VG skriver om Blågults förlust som ”ett förödmjukande”, och beskriver inledningen på andra halvlek som ”en mardrömsstart” för ”sina blågula grannar”. Tidningen är inte heller blyga med att poängtera att publiken började gå hem innan slutsignal.

Norge, EM-kval
230912 Jørgen Strand Larsen of Norway during the UEFA Euro Qualifier football match between Norway and Georgia on September 12, 2023 in Oslo. Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN / COP 238 / VG0521

De påpekar också att Sverige slutade sist i sin Nations League-grupp förra året, en grupp som även Norge tillhörde, och att Sverige därför inte kan ta sig till nästa års mästerskap genom den turneringen.

Sveriges nästa match i EM-kvalet spelas mot Belgien i oktober.

Borde Janne Andersson vara kvar som förbundskapten? Dela artikeln och säg din åsikt!