Jättesågningen av Arsenalstjärnan David Luiz – efter katastrofmatchen: ”Det här får inte ske…”

Premier League var tillbaka i går kväll.
Men det blev ingen lyckad återkomst för Arsenal.
Och framförallt inte för mittbacksstjärnan David Luiz.

Efter 100 dagars frånvaro var Premier League äntligen tillbaka i går kväll. Då blev det stormatch direkt med Manchester City mot Arsenal.

Arsenals förlust

Det började väldigt tungt för Arsenal som redan efter 24 minuter tvingats göra två byten på grund av skador. David Luiz kom in från bänken och förändrade matchen totalt – i högst negativ bemärkelse.

I slutminuterna av den första halvleken agerade han mycket klumpigt och bäddade för Citys 1-0-mål. I början av den andra halveken var det dags igen när brasilianaren inte hängde med och orsakade både straff och fick rött kort.

David Luiz sågas

Sedan var matchen helt över både för Luiz och Arsenal. Nu sågas 33-åringen hårt efter sina kostsamma misstag i Arsenals 0-3-förlust mot Manchester City.
– Det är ett bedrövligt inhopp. De här misstagen får inte ske på den här nivån. Ett misstag är inte nog men det här har han gjort tidigare och forsätter att göra. Det är han som stänger Arsenals lilla, lilla hopp till att kanske störa. Men här tar matchen slut, säger Bojan Djordjic i Viasat-studion.

Även kollegan Erik Niva håller med om att det här kan ha varit David Luiz sista match i Arsenaltröjan.
– Det är dags att utvärdera hans tid i Arsenal. När man väger ihop hans år för Arsenal så har inte David Luiz-ekvationen gått ihop. Hur låg risken ändå uppfattades vara i början. Det är fullt möjligt att det här är det sista vi ser av honom i Arsenal, säger Niva i studion.
– Det kan vara tack och hej sista juni.

Efter nya förlusten är Arsenal fortsatt på en niondeplats i ligatabellen. Med nio omgångar kvar att spela har man åtta poäng upp till den sista Champions League-platsen.

Se video:

LÄS MER: Svenska dunderilskan efter enorma sveket – agerar omedelbart: ”Det går emot allt vi står för”

Få våra nyhetsbrev!

Få våra nyhetsbrev!