Svenska dunderilskan efter enorma sveket – agerar omedelbart: ”Det går emot allt vi står för”

Det ryktades om en jättekupp.
Nu väljer Linköping att agera omedelbart efter stora sveket.
– Respektlöst. Det går emot allt vi står för, säger tränaren Olof Unogård till Sportbladet.

I går kom oväntade uppgifter om Linköpings provspelare Brianne Folds. Svenska storklubben bjöd in amerikanskan och betalade för flyg och hotell men sedan blandade sig rivallaget Göteborg in i handlingen.

”Vi fick veta…”

Planen var även att eventuellt erbjuda Folds kontrakt. Men efter att bara ha medverkat på en träning är nu allt förstört.

Brianne Folds, Linköping
Brianne Folds, Linköping. FOTO: Twitter.

Efter Sportbladets avslöjande att Brianne Folds och hennes agent i smyg förhandlat med konkurrenten Göteborg.
– Vi fick veta att hon hade varit nere och tränat med Göteborg i måndags när vi hade ledigt, säger tränaren och sportchefen Olof Unogård till kvällstidningen.

Svenska ilskan

Linköping konfronterade agenten och fick sedan reda på sanningen. Vilket väckte en enorm ilska och nu agerar Linköping stenhårt efter det stora sveket.
– Då kröp det fram att så var fallet. Då bestämde vi oss för att avbryta allt samarbete med båda två. Även om inget är klart med någon annan klubb så går det emot allt vi står för. Det var omöjligt att slutföra provspelet. Hon bor på ett hotell som vi ombesörjer och åker för att träna med en annan förening. Det är respektlöst och oprofessionellt, säger tränaren i intervjun.

Olof Unogård, Linköping
190926 Linköpings tränare Olof Unogård inför fotbollsmatchen i Damallsvenskan mellan Linköping och Djurgården den 26 september 2019 i Linköping. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Linköping är mycket besviken på amerikanskans agent efter agerandet och spelet bakom ryggen.
– Framför allt agenten, det är han som rådgör henne. Sedan är hon en vuxen människa som får stå för sina beslut, säger Unogård.

Om Brianne Folds skulle skriva på för Göteborg kan hon bli spelklar först i den fjärde serieomgången. Medan Linköping får fortsätta leta nya spelare istället.

LÄS MER: Coronabeskedet om ”Granen” – efter chockförlusten i premiären: ”Han har testats”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!